uzburkao saborske duhove / Bivši SDSS-ovac Mirko Rašković unatoč navodnim prijetnjama jutros se među prvima pojavio u Saboru

Prije dolaska u Sabor neki izabrani zastupnici jučer su završili na policiji. Sve je počelo žalbom odmetnutog SDSS-ovca Mirka Raškovića predsjednici Republike da mu prijete i pritišću ga članovi njegove stranke. Zašto je on jutros bio i jedini bez prava glasa

3.12.2015.
19:09
VOYO logo

Otkad je podnio ostavku na mjesto zamjenika šibensko-kninskog župana, Mirko Rašković skrivao se od javnosti. Jutros je ipak među prvima stigao u Sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok su drugi u sabornici tek tražili svoje mjesto, on je svoj stolac odmah rezervirao, ipak nije mogao glasovati za predsjednika. 

"Kako je zastupnik naveo da ostavka stupa na snagu danom konstituiranja sabora, upozoravam da zastupnik ne može glasovati za predsjednika Hrvatskog sabora, jer još uvijek obnaša dužnost zamjenika župana", rekao je aktualni predsjednik Sabora Josip Leko. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rašković je i prije sazivanja konstituirajuće sjednice uzbunio saborske duhove, tvrdeći da mu dojučerašnja stranka SDSS prijeti, zbog čega je zatražio zaštitu predsjednice, a policija je odmah ispitala dva Mostovca i tri SDSS-ovca.

Među njima očito ne i šefove koalicija koje se bore za svaki glas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mene nisu zvali, a ne vidim zašto bi me zvali", izjavio je Zoran Milanović, a isto je rekao i Tomislav Karamarko. 

SDSS je svoja tri mandata namijenio koaliciji koju vodi premijer Milanović, no Rašković se predomislio i priklonio Karamarku. S kim je prije toga razgovarao?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je potpuno nebitno, slučajno sam ga sreo, popili smo kavu, no o politici uopće nismo razgovarali", rekao je Božidar Kalmeta. 

A upravo je politika tu, kaže Kalmetin šef jedini razlog pritiska. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi mi moramo čuvati pravo gospodina Raškovića da misli svojom glavom. A to što ga se jučer zvalo na policijski USKOK, to dovoljno govori o karakteru ovog trenutnog režima", rekao je Karamarko. 

Zanimljivo, samo pola sata ranije s provoditeljem takvih postupaka - pozdravio se vrlo prijateljski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo