POLITIČKA AUTOBIOGRAFIJA / Mesić predstavio knjigu, a Milanović opalio jednu iz 'Maratonaca': 'Tko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti'

Image
Foto: Slavko Midzor/Pixsell

Riječ je o prvom dijelu autobiografije, koja govori o njegovom životu do kraja 1990. godine i uspostave prve vlade u neovisnoj Hrvatskoj. Na promociji bili su brojni aktualni i bivši političari. Milanović se prisjetio njegovog govora iz 2003. godine

21.11.2023.
16:23
Slavko Midzor/Pixsell
VOYO logo

"Progon i nacionalno buđenje - Borba za demokratsku Hrvatsku", naziv je prvog dijela političke autobiografije bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, koji je svoju novu knjigu predstavio danas u Zagrebu, a na njezinoj su se promociji pojavila mnoga poznata politička lica, piše Večernji list.

Na promiciji je sudjelovao i aktualni hravtski predsjednik Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/Pixsell

"Knjigu sam skoro cijelu pročitao i nisam potpuni stranac u njegovom životu što se tiče činjenica, ne i generacijski. Međutim, za njega vrijedi maksima familije Topalović iz filma 'Maratonci trče počasni krug' – Tko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti", kazao je u šali Milanović i prisjetio se jednog Mesićevog govora 2003. godine istaknuvši kako je 20 godina kasnije i dalje ponosan što ga je slušao.

"Vama će bolje doći Hrvatska koja misli svojom glavom, nego Hrvatska koja je poslušna", rekao je tada u svojem govoru bivši predsjednik Mesić na koji se Milanović osvrnuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/Pixsell

Osim Milanovića, na predstavljanju knjige pojavio se i još jedan bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović te bivši slovenski predsjednik Milan Kučan.

Došli su i brojni bivši i sadašnji političari. Među njima su Budimir Lončar, Radimir Čačić, Mirando Mrsić, Krešo Beljak, Davorko Vidović, Matija Posavec i dr., ali i još neka imena s javne scene poput Branka Roglića, Čede Prodanovića, Nikice Gabrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesić je predstavio prvi dio političke autobiografije, koja govori o njegovom životu do kraja 1990. godine i uspostave prve vlade u neovisnoj Hrvatskoj. Razdoblje nakon 1990. obradit će u drugome dijelu svojih memoara.

Image
Foto: Slavko Midzor/Pixsell

POGLEDAJTE VIDEO: Grlić Radman nakon protjerivanja hrvatskog diplomata iz Srbije: Odgovaramo recipročno. Protjerujemo i mi srpskog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo