otkazivanje ugovora / Bivši članovi Uprave tužili Inu jer su smijenjeni nakon plinske afere

Image
Foto: Josip Regovic/Robert Anic/Borna Filic/PIXSELL

Iz Ine ovu informaciju nisu službeno potvrdili, a nisu odgovorili ni na pitanje što bivši članovi Uprave potražuju od Ine i je li možda povratak na posao opcija

14.11.2022.
17:43
Josip Regovic/Robert Anic/Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Troje bivših članova Uprave Ine, Niko Dalić, Barbara Dorić i Darko Markotić, tužilo je kompaniju zbog otkazivanja ugovora nakon što je javnost doznala za plinsku aferu u kojoj je Ina oštećena za otprilike milijardu kuna, doznaje Novi list.

Premda je vlada tvrdila da je na direktorima četvrte razine glavna krivnja za to što je privatna firma OMS kupovala plin po fiksnim cijenama te ga prodavala po višestrukoj većim cijenama, inzistirali su da odu i mađarski i hrvatski članovi Uprave Ine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici MOL-a podnijeli su ostavke, a Dalić, Dorić i Markotić su smijenjeni jer nisu dali ostavke. To čine zbog kršenja Zakona o trgovačkim društvima, izvijestio je Nadzorni odbor. No, više detalja nisu otkrivali. Prema informacijama Novog lista, troje bivših članova odlučilo je tužiti kompaniju zato što se u razlozima za opoziv implicira njihova odgovornost za štetu nanesenu Ini.

Iz Ine ovu informaciju nisu službeno potvrdili, a nisu odgovorili ni na pitanje Novog lista što bivši članovi Uprave potražuju od Ine i je li možda povratak na posao opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo