BIVŠI ČLAN POVJERENSTVA ZA PROVEDBU REFORME OBRAZOVANJA: / 'Ili nisu informirani ili naprosto ne govore istinu'

Image
Foto: Screenshot / N1 televizija
26.5.2017.
14:23
Screenshot / N1 televizija
VOYO logo

‘NEKI ČLANOVI IMAJU DEKORATIVNU ULOGU’: Samo dan nakon imenovanja nove voditeljice kurikularne reforme pala prva ostavka

Image
'NEKI ČLANOVI IMAJU DEKORATIVNU ULOGU': /

Samo dan nakon imenovanja nove voditeljice kurikularne reforme pala prva ostavka

Image
'NEKI ČLANOVI IMAJU DEKORATIVNU ULOGU': /

Samo dan nakon imenovanja nove voditeljice kurikularne reforme pala prva ostavka

"Moram konstatirati da cijeli postupak nije bio baš transparentan. Prije svega, ne stoji činjenica da smo imali mjesec dana da se pogledaju dokumenti, jer ja posjedujem kopije mailova koje smo dobivali iz ministarstva, a prvi datira od 17. svibnja, četiri dana prije izbora, u kojemu se najavljuje da ćemo imati mogućnost uvida. Tad smo dobili samo imena, 18. svibnja nam je rečeno da ćemo moći pogledati, a 19. svibnja smo imali mogućnost vidjeti", kaže Milat i objašnjava što točno piše u mailu od 17. svibnja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U njemu stoji da je dokumentacija opširna i da se moramo strpjeti da bi se moglo to napraviti. U mailu koji je kasnije istog dana došao od savjetnika ministra dobili smo imena 125 ljudi, samo imena, ne i materijale. 18. svibnja smo dobili obavijest da su fotokopirani materijali, da će nam biti poslani, pa nam je poslije vraćeno da neće."

Image

Voditeljica Dijana Vican tvrdi, međutim, da su svi dokumenti bili dostupni na uvid članovima Povjerenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ili nije bila ničim informirana ili naprosto ne govori istinu, jer u mailovima izrijekom stoji da je prvi put spomenuta mogućnost da možemo vidjeti dokumente 17., a 18. poslijepodne gospođa Puljiz je uputila mail u kojem predlaže da se vide u ponedjeljak prije sjednice. Kako je moguće da to bude rok od 30 dana ako je jedan dan prije početka sjednice dana mogućnost uvida?", pita se Milat.

I ministar Pavo Barišić tvrdi da je ovo bio najtransparentniji izbor voditeljice Ekspertne skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerojatno nije ministar bio obaviješten, ali je činjenica da nismo imali mogućnost detaljnijeg uvida, za svih 12 članova Povjerenstva nismo dobili nikakve dokumente ni mogućnost da ih vidimo, morali smo glasovati na riječ. Prijedlog člana uže skupine bio je da se Povjerenstvo izjasni o izboru voditelja tajnim glasovanjem, taj prijedlog nije uspio. Očito svi dokazi upućuju da nije bilo transparentno, da nismo imali mogućnosti. Ja sam bio onaj koji je izjavio da neću glasati za članove Povjerenstva, jer dva poznajem, pa ne mogu glasati, a ostalih deset ne poznajem, pa pogotovo ne mogu glasati za njih", zaključuje Milat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo