na graničnom prijelazu / Bivšem gradonačelniku Iloka u rezervnom kotaču pronašli 20 kila tartufa: 'Nisam kriv. Naime...'

Image
Foto: Ivica Galovic/Dusko Marusic/PIXSELL

Pronađeni su tartufi na temelju zaključka Područnog carinskog ureda Osijek prodani registriranom kupcu za 83.287,61 kunu koje su završile u državnom proračunu

26.11.2019.
17:48
Ivica Galovic/Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Policija i carina su tijekom rutinske kontrole na GP-u Principovac, nedaleko od Iloka, 8. studenoga kod Zvonimira Draguna, bivšeg gradonačelnika Iloka u dva mandata, pronašli 20,95 kilograma bijeloga tartufa koji je ilegalno pokušao unijeti u Hrvatsku.

Kako se navodi, ova skupocjena delicija bila je skrivena u prostoru rezervnog kotača automobila kojim se Dragun dovezao na granični prijelaz iz smjera Srbije. Zbog kršenja Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva EU, Dragunu je izdan prekršajni nalog od 30.000 kuna s tim da mora podmiriti i sto kuna troškova prekršajnog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pronađeni su tartufi na temelju zaključka Područnog carinskog ureda Osijek prodani registriranom kupcu za 83.287,61 kunu koje su završile u državnom proračunu.

"Tartufi su pronađeni kod mene, ali nisam kriv. Naime, surađujem s jednom tvrtkom koja se bavi uvozom tartufa iz Srbije i BiH koje potom šalju u Istru. Ti se tartufi uredno carine i poslije šalju u Istru. Tako je bilo i s ovima za što imam i papire. Stavio sam ih u vozilo ispod kotača jer imaju intenzivan miris te ih planirao poslati autobusom dalje. Međutim, zaboravio sam na njih, otišao privatno do Srbije i onda su mi na povratku pronađeni. Da sam htio švercati, to ne bih radio preko graničnog prijelaza", rekao je Dragun, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo