GOZBA PLAĆENA JAVNIM NOVCEM / Bivša zamjenica Kožića: 'To nije prvi i jedini put da županija na takav način pokriva privatne troškove'

Njegova bivša zamjenica za RTL kaže da je i ona tražila objašnjenja koja nije dobila

22.10.2021.
18:40
VOYO logo

Jelo se i pilo na račun stanovnika Zagrebačke županije zbog čega je župan Stjepan Kožić ispitan u policiji? 

Pilo se vrhunsko vino, neko je plaćeno i po 170 kuna za butelju. Konzumirano je i 18 litara bezalkoholnog pića. Ručak po osobi plaćen je 158 kuna. Službeno obrazloženje Županije - trošak reprezentacije i to za ručak s tadašnjom ministricom Blaženkom Divjak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja taj dan niti ručala nisam, to je protokol pokazao, a i sjećam se da smo se odmah nakon posjete školi vratili na Ministarstvo, cijela ekipa iz Ministarstva koja je tamo bila", kazala je Divjak.

Image
PROVOĐENJE ISTRAGE /

USKOK o županu Kožiću: ‘Novcem Zagrebačke županije počastio je medicinsko osoblje bolnice iz koje je tek izašao‘

Image
PROVOĐENJE ISTRAGE /

USKOK o županu Kožiću: ‘Novcem Zagrebačke županije počastio je medicinsko osoblje bolnice iz koje je tek izašao‘

Da se ručak s ministricom nije dogodio, tvrdi i bivša zamjenica zagrebačkog župana Nadica Žužak

"Ja sam bila domaćin tog sastanka i takvog ručka nije bilo. Privatno sam tada osobno tražila pojašnjenja od nadležnih pročelnica koja nisam dobila, a iz kuloarskih priča sam saznala da se radi o cateringu za liječnike u bolnici i da to nije prvi i jedini put da županija na takav način pokriva privatne troškove", tvrdi Žužak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je Kožić županijskim novcem častio liječnike, pa izmislio da je to trošak ručka s ministricom – sumnja i USKOK.

"Prije svega čudi ta razina, ja bih rekla kokošarenja da se pokuša prikazati nešto da je službeni ručak i još se navede da je netko bio na ručku, a ovdje konkretno ja, a da ja, odnosno nitko iz Ministarstva na tom ručku nije bio", tvrdi Divjak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krešimir Žitković, vlasnik restorana u kojem je nastao račun od 5250 kuna, tvrdi suprotno. Na ispitivanju u policiji bio je dva puta. 

"Pitali su nas tko je bio na ručku, tko je posluživao, tko je radio, što su jeli, što su pili i takve stvari, ne znam. Banalne stvari oko toga, ali tako kako je bilo tako je – sve je izdano na računu, račun je normalno plaćen nakon obavljenog ručka", kazao je Žitković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan Kožić nije želio pred kamere, oglasio se tek priopćenjem u kojem kaže da nije počinio nikakvo kazneno djelo i da će dokazati svoju nevinost. Kaže kako se radi o politički motiviranom procesu, kojem je jedini cilj oblatiti ga u javnosti.

Iako je izdan nalog za pretres njegova doma, to se nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postavlja se pitanje je li to samo zbog toga što je on bio HDZ-ov kandidat za župana koji ima dva HDZ-ova dožupana i je li to razlog drugačijeg postupanja", kazala je SDP-ova Sabina Glasovac, potpredsjednica Hrvatskog sabora.

"Ja ne želim previše spekulirati o tome što i kako se zbilo u svakom slučaju očekujem od Državnog odvjetništva kao i svaki put kad se dogodi neka situacija koja ima iole veze s nekim tko je u politici da izvole odmah izaći pred medije i objasniti o čemu se radi", kazao je premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kožić je osumnjičen za trgovinu utjecajem, a od optužbi će se braniti sa slobode.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo