PRODULJENJE POSTUPKA / Bivša tvrtka supruge Miranda Mrsića još uvijek duguje novac: HZZO čeka naplatu u iznosu 10,6 milijuna kuna

Image

Tvrtka je bila u vlasništvu Dijane Šucbah-Mrsić, a ona ju je 2015. prodala kompaniji Shire Pharmaceuticals Ireland Ltd

28.3.2017.
7:52
VOYO logo

Što će biti s dugom od 10,6 milijuna kuna, koliko HZZO potražuje od tvrtke Shire d.o.o., odlučuje sud, piše Večernji list. Nakon propalih pregovora, HZZO je u skladu s Ovršnim zakonom u listopadu podnio prijedlog za ovrhu kod javnog bilježnika i zatražio naplatu cjelokupnog duga što uključuje glavnicu i zakonske zatezne kamate.

"Trgovačko društvo Shire d. o. o. u zakonskom roku podnijelo je prigovor protiv rješenja o ovrsi javnog bilježnika te se postupak nastavio pred nadležnim sudom", rekli su u HZZO-u. Dodaju kako zbog sudskog postupka o pojedinostima ne mogu odgovoriti. Naime, ravnatelj Fedor Dorčić nakon preuzimanja Zavoda u lipnju prošle godine utvrdio je da je tvrtka Solpharm 2012. ostala dužna HZZO-u 10,6 milijuna kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između HZZO-a i solpharma ugovoren je pay-back model plaćanja, uobičajen s farmaceutskim kompanijma. Tvrtka je bila u vlasništvu Dijane Šucbah-Mrsić, supruge bivšeg ministra Miranda Mrsića, a ona ju je 2015. prodala kompaniji Shire Pharmaceuticals Ireland Ltd

Dorčić je ljetos tražio očitovanje Shirea – ostaju li pri ponudi da dug prebiju kroz 15 godina isporukom lijekova vrijednih 6,3 milijuna kuna, no s obzirom da to nije bilo u interesu HZZO-a pokrenuta je ovrha, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo