Bivša Sanaderova tajnica intenzivno razmišljala pa promijenila iskaz

Suprotno ranijem svjedočenju u istrazi, Jagoda Premužić je kazala da je Petar Čobanković na užem kabinetu iznio prijedlog kupnje zgrade u Planinskoj.

18.12.2013.
14:12
VOYO logo

Jagoda Premužić, tajnica vlade bivšeg premijera Ive Sanadera, posvjedočila je na suđenju u 'slučaju Planinska' da se o kupnji zgrade Mesnica Fiolić za potrebe Ministarstva regionalnog razvoja raspravljalo na užem vladinom kabinetu na prijedlog tadašnjeg ministra Petra Čobankovića.

Suprotno ranijem svjedočenju u istrazi, Premužić je kazala da je Čobanković na užem kabinetu iznio prijedlog kupnje zgrade u Planinskoj, Sanader ga je obrazložio, a nakon čega je prijedlog usvojen na zatvorenoj sjednici, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanaderova obrana tvrdi da to nije istina

Na pitanje Sanaderove obrane zašto danas svjedoči drugačije nego u istrazi, kad je rekla da se o kupnji zgrade nije raspravljalo nego da je prijedlog prije glasanja na zatvorenoj sjednici iznijela Jadranka Kosor, Premužić je rekla da se detalja sjetila nakon intenzivnog razmišljanja.

Sanader i njegova obrana prigovorili su istinitosti iskaza, jer je osim 'selektivnog pamćenja' Premužić u više navrata pred USKOK-om navela da prijedlog Čobankovićeva ministarstva nije prošao raspravu na užem kabinetu, nego je uvršten kao dopunska točka na zatvorenoj sjednici vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo