BIVŠA MESIĆEVA REZIDENCIJA IDE NA BUBANJ: / Država ovu raskošnu vilu prodaje po početnoj cijeni od 6,2 milijuna kuna

Image

Vila u Grškovićevoj može se pogledati od 20. veljače do 1. ožujka, a natječaj za prodaju traje do 27. ožujka.

28.1.2018.
9:03
VOYO logo

Vila u zagrebačkoj Grškovićevoj ulici, koja je bivša rezidencija bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, bit će prodana, odlučilo je Ministarstvo državne imovine. Mesića je država, podsjetimo, početkom prošle godine deložirala iz te vile na Šalati.

Početna cijena 6,2 milijuna kuna

U javnom pozivu za podnošenje ponuda za kupnju te nekretnine stoji da je njezina početna cijena 6,2 milijuna kuna, piše Jutarnji list. Osim Mesićeve bivše rezidencije, u oglasu s javnim pozivom našlo se još 11 nekretnina kojima je država vlasnik. Mesićeva bivša vila ima ukupnu površinu s vrtom i garažom od 650 metara kvadratnih, dok je površina stambenog dijela 350 metara kvadratnih. Na četiri etaže nalazi se podrum, nisko prizemlje, visoko prizemlje i prvi kat, a tu su i garaža i vrt. Vila je izgrađena 1937. a 2009. ju je tadašnja premijerka Jadranka Kosor dala obnoviti, što je stajalo oko 700.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije prikladna za smještaj državnih institucija

Država ju je sada odlučila prodati jer smatra da nije prikladna za smještaj državnih institucija. Mesić je, podsjećamo, zbog novog zakona kojeg je donijela Oreškovićeva vlada deložiran iz te vile. Vlada je smatrala spornim da Mesić ima na tu vilu pravo doživotno, a ne tijekom nekog ograničenog razdoblja. On nije htio izaći, smatrajući da na ured ima pravo. Žalio se ustavnom sudu koji je naposlijetku odbio njegov zahtjev pa se prošle godine Mesić morao iseliti i vilu predati Ministarstvu državne uprave. Mesić je tada nastavio raditi u prostorijama Saveza antifašističkih boraca Hrvatske.

Vila u Grškovićevoj može se pogledati od 20. veljače do 1. ožujka, a natječaj za prodaju traje do 27. ožujka, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo