Bivša direktorka marketinga Srbijagasa obogatila se za tri godine (FOTO)

Za tri godine zaradila stan, jahtu, pudlicu i pištolj, ali nikako da kaže kolika joj je plata!

11.7.2013.
22:38
VOYO logo

Ni nakon četiri meseca Srbijagas nije odgovorio na pitanja Trojke o poslovanju ove državne kompanije i poslovima službe marketinga kojom je od 2008. godine rukovodila Ivana Petrović, predsednica Saveta za informisanje i propagandu SPS-a.

Srbijagas na čijem čelu se nalazi funkcioner SPS-a Dušan Bajatović, radije se odlučio da plati moguću kaznu od 200.000 dinara (što je oko pet prosečnih plata u Srbiji) i prekršajno odgovara zbog nedostavljanja informacija od javnog značaja, nego da odgovori na pitanja koliko je Ivana Petrović (SPS) zarađivala kao direktor marketinga Srbijagasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: Facebook

Prema podacima Poreske uprave, Ivana Petrović vlasnica je privatne firme, ali i registrovanog oružja, dva automobila i plovnog objekta, na šta je uredno platila porez za prenos apsolutnih vlasničkih prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari Trojke imali su uvid u kreditni biro bivše direktorke marketinga Srbijagasa i prema podacima iz banke, Ivana Petrović nije opterećena kreditom ni po kom osnovu, a dozvoljeni minus koji koristi i redovno izmiruje je 130.000 dinara, sto znači da je njena plata oko 100 hiljada dinara.

Foto: Facebook

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrovićeva, koja je pre dolaska na funkciju direktorke marketinga u Srbijagasu radila u informativnoj službi SPS-a 2008. godine kupila je stan od 71 kvadrata na Novom Beogradu, za 110.000 evra u kešu.

- Prosečna plata zaposlenih u partijskoj Informativnoj službi je oko 40 hiljada dinara, pa vi sami procenite da li sa tom platom možete da uštedite 110.000 evra za tri godine - rekao nam je naš sagovornik iz SPS-a koji je insistirao na anonimnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na naša pitanja poslata na stranački mejl, koliko je mesečno zarađivala kao direktor marketinga Srbijagasa i odakle joj novac za stan i jahtu, Ivana Petrović nije odgovorila. Kada smo pokušali da je kontaktiramo telefonom, javila se ženska osoba koja nas je saslušala i ljubazno zamolila "da nazovemo za tri minuta jer Ivana nije pored telefona". Nakon što smo je opet nazvali mobilni telefon Ivane Petrović bio je isklučen.

Foto: Facebook

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivšu direktorku marketinga Srbijagasa i sadašnju Dunav Osiguranja, mnogi su prepoznali u tekstu o bahatoj funkcionerki SPS-a koja je prema nedavnom pisanju Kurira pištoljem pretila zaposlenima u Birou za informisanje u MUP-u. Trojka je nakon ovog teksta u Kuriru proveravala da li Ivana Petrović ima dozvolu za posedovanje i nošenje oružja i ko joj je i na osnovu čega istu izdao, ali do danas od MUP-a nismo dobili nikakav zvanični odgovor.

Međutim, njeni bivši saradnici iz Srbijagasa, ali i sadašnji zaposleni u Dunav Osiguranju, javili su se našoj redakciji sa informacijama o bahatom ponašanju direktorke marketinga prema svojim saradnicima kojima je bila nadređena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor Trojke iz Srbijagasa, koji je insistirao da ostane anoniman jer " je u pitanju jako moćna i opasna žena" ispričao nam je kako je Petrovićeva u Srbijagasu imala neograničena ovlašćenja, mešala se u svašta i da bez njenog odobrenja i saglasnosti ništa što je bilo od suštinskog značaja nije moglo da se završi.

Na svakom koraku demonstrirala je koliko je važna i kolika je njena moć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Uzela je najveći kabinet čim je postavljena za direktorku. Zaposlila je sekretaricu i vozača, a sama je na posao dolazila kada je htela. Putovala je kao da je ministar spoljih poslova, a svakog ko joj nije bio simpatičan maltretirala je po svim osnovima, od ponižavanja, do smanjenja plata, otkaza i prebacivanja na niža radna mesta - priča naš sagovornik i dodaje da je išla toliko daleko da bi kada se u retkim prilikama pojavljivala u firmi dovodila svoju pudlicu i držala je u Kabinetu.

Ista je situacija i u Dunav Osiguranju, gde je nedavno postavljena za direktorku marketinga. Nekoliko službenica iz njene službe odmah je smenila sa rukovodećih pozicija, nakon čega su otišle na bolovanje i intenzivno traže novi posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U službu za finansije i marketing zaposlila je osobe koje osim što su "lojalni" i kadrovi SPS-a, nemaju dana radnog iskustva, a kao vrhunac bezobrazluka je to što je zaposlila bivšeg novinara jedne televizije (ime poznato redakciji) kome je zaduženje da ide sa njom u šoping i nosi joj stvari. U Dunav Osiguranju su nam rekli da nisu u obavezi da nam odgovore na pitanja da li su ovi navodi tačni, jer ne podležu Zakonu o dostupnosti informacijama od javnog značaja.

Foto: SPS

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo