BITNA JE UDALJENOST: / Nećete vjerovati koliko košta kava sa šlagom u Rovinju...

Image
Foto: Thinkstock, Valenaphoto

Istarski gradić Rovinj poznat je po visoko razvijenom turizmu, ali i paprenim cijenama, od smještaja preko restorana i kafića pa sve do tržnice, piše 24 sata.

31.3.2016.
7:26
Thinkstock, Valenaphoto
VOYO logo

Kafić koji je svojim cijenama privukao pažnju je Roxy, koji ima poseban cjenik za sam kafić, a poseban za terasu, koja se nalazi malo dalje, na rivi, i ima znatno više cijene.

TAJNA TURISTIČKIH REKORDA: Kako je porastao broj noćenja u Rovinju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj bar ima dva cjenika, jedan za kafić te izvanredni cjenik za 130 metara udaljenu terasu na rivi. Cijena na terasi znatno je viša jer je jako daleko, a tu je i prekrasan pogled te visoki najam koji plaćam Gradu", objašnjava Damir Humar (37) , vlasnik kafića, te dodaje: "Domaćim gostima i strancima koji se vraćaju odobravam popust i do pedeset posto, o čemu ja odlučujem".

Na terasi Roxyja capuccino košta 36 kuna, bijela kava 38, kava sa šlagom 54, nescaffe 40, ice caffe 75, a irish caffe 80 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Wikipedia

Vlasnik naglašava kako je jedan od rijetkih koji daje popust domaćim gostima.

"Putujem svijetom i moje cijene možda jesu kao one u Veneciji, Irskoj ili Londonu, ali tko želi sjediti na ovoj terasi i uživati u pogledu, mora to malo skuplje i platiti. Jednu kavu nosim 130 metara u jednom smjeru te zbog toga imam i više cijene. Zamislite u tijeku sezone koju kilometražu napravim. Ja sam vam pravi konobar maratonac. Vjerujte mi da teško uspijevam pronaći konobara zbog udaljenosti terase. Čim vide koliko moraju hodati, odustaju", tvrdi Humar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žali se kako je prostor za terasu koji mu je Grad dodijelio dosta daleko od kafića te da za površinu od oko 30 četvornih metara mora platiti oko 40.000 kuna sezonskog najma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo