BITKA ZA OSTAVŠTINU POZNATE MENADŽERICE: / Rodbina osporava oporuku kojom je milijunsku imovinu ostavila Glavaševom sinu

Image
Foto: PIXSELL

Bareza je preminula u siječnju 2016.

5.9.2018.
9:18
PIXSELL
VOYO logo

Rodbina Mare Bareze, pokojne menadžerice koprivničkog Belupa, nastoji sudskim putem osporiti njezinu oporuku kojom je svu svoju imovinu vrijednu milijune eura ostavila Filipu Glavašu, sinu kontorverznog slavonskog političara i saborskog zastupnika Branimira Glavaša.

Bareza je preminula u siječnju 2016. godine u zagrebačkoj bolnici Merkur, a za sobom nije ostavila pisanu oporuku već je na samrtnoj postelji svojim najboljim prijateljicama - Darinki Mikačić iz Koprivnice i Mirni Jurković iz Osijeka - izjavila da sve što ima ostavlja Filipu Glavašu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Osijeku je brinula o Glavaševom sinu

Radi se o nekretninama, umjetninama i novcu, odnosno imovini sveukupno vrijednoj nekoliko milijuna eura. Bareza nije imala djece, no njezini rođaci - dva bratića i sestrične - sada nastoje na Općinskom sudu u Koprivnici osporiti njezinu oporučnu želju izrečenu dvjema prijateljicama. Glavaš pak tvrdi da Bareza za života s njima nije imala ikakvih kontakata.

Barezu je, inače, s Branimirom Glavašem vezalo prijateljstvo još iz vremena Domovinskog rata kada je u Osijek organizirala dopremanje humanitarne pomoći, a nakon što je osječki političar priznao svoga izvanbračnog sina, Bareza - koja je većinu vremena živjela u Osijeku i imala ured u tamošnjem predstavništvu Belupa - preuzela je brigu o Filipu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je na prvu izgledala narogušeno, ali je iznutra bila velika dobrota", kazao je za RTLMijo Bardek, dugogodišnji prijatelj Mare Bareze koju su u njezinom kraju zvali i "podravskom Elizabeth Taylor".

Image
Image

GLAVAŠEV SIN ZAPOSLIO SE U HANŽEKOVIĆEVOM UREDU: ‘Vrlo je vrijedan, brzo uči, ne priča puno i iznimno je marljiv’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GLAVAŠEV SIN ZAPOSLIO SE U HANŽEKOVIĆEVOM UREDU: /

'Vrlo je vrijedan, brzo uči, ne priča puno i iznimno je marljiv'

Image
GLAVAŠEV SIN ZAPOSLIO SE U HANŽEKOVIĆEVOM UREDU: /

'Vrlo je vrijedan, brzo uči, ne priča puno i iznimno je marljiv'

U kuću joj dolazili Tuđman i Kuharić

Bardek, koji je Barezu poznavao 50 godina, kaže da se ona školovala u Londonu za kozmetičarku, no karijeru je izgradila kao menadžerica u Belupu. Na tom je položaju upoznala mnoge ljude te, kako kažu njezini prijatelji, naučila pomagati drugima.

"Prikupljala je od oružja do humanitarne pomoći, obnovila je HNK u Osijeku, kuće nakon rata, pomagala našim ratnicima", ističe pokojničin prijatelj Julio Kuruc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL-ovi sugovornici kažu da su u Barezinu kuću u Koprivnici 1990-ih dolazili tadašnji hrvatski predsjednik Franjo Tuđman i kardinal Franjo Kuharić. Barezina želja bila je da u njezinoj kući jednoga dana bude dječji vrtić.

Image
Image

Mara Bareza foto: Marijan Susenj/PIXSELL

S rođacima godinama nije bila u kontaktu

Jedini nasljednik Barezine ostavštine, Filip Glavaš, za RTL je kazao da njezina obitelj ima pravo osporavati njezinu posljednju želju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tom ostavinskom postupku pojavilo se šestero nasljednika. Od njih šestero, četvero je to prihvatilo i izjavilo da je to bila njezina iskrena volja. Dvoje je to osporavalo. Nakon što je Mara preminula, dan nako njezina sprovoda sam otišao u komunalno poduzeće i naručio nadgrobni spomenik za nju. Platio sam ga i kada je došla faza da se treba postaviti našli smo se u zakonskom problemu. Na ostavinskoj raspravi upitali smo ih da daju suglasnost, oni to nisu prihvatili. Zašto, to morate pitati njih", kazao je mlađi Glavaš.

"Vezano za dva bratića i sestrične moram reći da sam sestričnu tu upoznao, ali prema mojim saznanjima Mara je s njom prekinula kontakt 2005., dok se s gospodinom Viktorom navodno posljednji put susrela 1989. godine", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo