Biskup nijekao izjave, pa snimke dokazale da laže

17.1.2012.
23:02
VOYO logo

"Bog je u svakome koji ljubi. Ovaj agresorski rat koji je bio - to je posljedica ateizacije, bezboštva i odbijanja Boga". Izjava je to koju je tijekom propovijedi u Crkvi Presvetog Trojstva u Karlovcu u subotu izrekao vojni ordinarij, biskup Juraj Jezerinac. No, potom je napise iz medija o tome oštro demantirao.

Promidžbeni rat?

"Novinarsko izvlačenje iz konteksta i davanje negativnog prizvuka s konotacijom 'sotoniziranja ateizma' i 'pozivanja na euroskepticizam', više je nego li izokretanje istine, da ne kažemo novinarska laž. Ovakva ideološka obojena jednostranost i agresivnost pojedinih novinara poprima oblik promidžbenog rata, gdje se gubi svaka mjera, a u ovom slučaju mjera istine, a ne ulaženja u politikantstvo kako neki novinari želi to prikazati", stoji u priopćenju biskupa Jezerinca koji navodi kako se zna "tko vreba na vratima Crkava da bi učinio senzaciju od molitve za narod i dobro naroda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljene izjave u medijima nazvao je "prozirnim pokušajem suptilnog napada i izokretanja istine s jasnom namjerom unošenja razdora u hrvatskom narodu". Svoje priopćenje Jezerinac je pritom sastavio po naslovom"Istina se brani istinom".

Snimao biskupa dok je govorio

No, Jutarnji list piše kako je objavljujući svoju istinu biskup lagao, a za to kao dokaz nudi snimku propovijedi koju je, kako tvrde, snimio novinar tog lista stojeći pokraj zvučnika u crkvi dok je Jezerinac govorio. Tako se snimka novinara i prijepis propovijedi koju je biskup objavio na internetskim stranicama Vojnog ordinarijata ne podudaraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U snimci dnevnog lista biskup zaista kaže: "Zamislite sam Bog može stanovati u nama, poručuje nam hrvatski pjesnik Matoš i nastavlja, teško duši u kojoj Bog ne prebiva, teško duši u kojoj Bog ne prebiva. I ovaj rat agresorski koji je bio, to je bila posljedica ateizacije, posljedica bezboštva, posljedica odbijanja Boga"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo