Birače 'plaše' novom srpskom okupacijom i 'okuraženim' Srbima!

Stožer za obranu Vukovara ponovno se aktivirao u predizbornoj kampanji.

28.5.2013.
21:09
VOYO logo

"Nakon uvođenja dvojezičnog pisma uslijedilo bi iseljavanje hrvatskog življa i mladih iz grada, naročito stradalnika iz Domovinskog rata. Oni koji bi je uveli stvorili bi i službeno Vukovar sjedištem Srpskog Vijeća općina. Moguća je politička autonomija, što povlači za sobom i moguće odcjepljenje od Hrvatske i pripajanje Srbiji. Ćirilica kao pismo nije kriva, ona je samo uvod u srpsku strategiju jedne nove okupacije", stoji u dijelu teksta na jednom letku kojeg prenosimo sa svim njegovim pravopisnim i gramatičkim pogreškama.

U sljedećem, pak, kažu: "Došlo je vrijeme za biti ili ne biti! Ako vam bolje zvuči 'ili će nas biti ili nas neće biti'". "Bijeli križevi nas gledaju. Sa neba naši pali anđeli plaču. Nije to kiša koja ovih dana natapa Hrvatsku. To je njihov plač, jer uzalud su dali svoje živote. Izađite na izbore, neka sunce obasja naš Vukovar! Neka ostane hrvatski grad!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Širenje netrpeljivosti prema Srbima

Putem letaka Stožer se također na vrlo neugodan način obračunava i s aktualnim gradonačelnikom Željkom Sabom, pozivajući građane da ne glasaju za njega, već za HDZ-ovog kandidata Ivana Penavu.

Jer, ako Vukovarci ne glasaju za Penavu, dogodit će se sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Promatranjem sa strane, jednog ćete dana vidjeti razne ćirilične natpise u gradu Heroju. Vidjet ćete okuražene srbe kako ističu svoje zastave i pjevaju srpske budnice i ratne 'pesme' u samom centru našega grada. Vidjet ćete kako simbol hrvatstva postaje 'veće srpskih opština'. Uzet ćete nam naš Vukovar, lagano i mirno, jer mi samo 'promatramo sa strane'", stoji u letcima kojima se neskriveno pokušava širiti netrpeljivost prema Srbima.

'Na ovo bi trebalo reagirati gradsko izborno povjerenstvo'

Pitali smo Dragana Zelića iz GONG-a što misli o ovakvim natpisima na letcima. "Ovdje se radi o širenju neistina i obmana koje nije u skladu s demokratskim standardima u izbornoj promidžbi. Na ovo bi trebalo reagirati gradsko izborno povjerenstvo kojem je u zadaći nadziranje pravilnosti izborne promidžbe", kaže nam Zelić. Valja vidjeti, ističe, i djeluje li Stožer za obranu Vukovara u koordinaciji s izbornim stožerom HDZ-a i je li to u svrhu izborne kampanje. "Ukoliko jest, radi se o djelovanju koje nije u skladu sa zakonom jer udruge nemaju pravo donirati u kampanji. Jer ako pozivate na glasovanje za određenog kandidata, ovo se može smatrati donacijom", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo