BIO JE MLADI VRAGOLAN: / Ultrakonzervativac Ilčić nekoć je s mariachi sastavom svirao hitove 'Nemoj se ženiti' i 'Neženja'

Image

Kontroverznog čelnika ultrakonzervativne stranke Hrast Ladislava Ilčića nedavno je ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier iz nekog razloga imenovao svojim posbenim savjetnikom za ljudska prava.

11.2.2017.
9:59
VOYO logo

To je osupnulo mnoge koji se sjećaju Ilčićevih izjava o (homo)seksualnosti ili o biološkim razlikama između muslimana i europskih kršćana.

Od mariachija do Simfonijskog orkestra

Nešto manje je poznato da je Ilčić, koji je u prošlom kratkom sazivu bio saborski zastupnik, akademski obrazovani glazbenik, violinist koji svira u Simfonijskom orkestru HRT-a i Varaždinskom komornom orkestru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tek malobrojnima je donedavno bio poznat detalj iz njegove biografije da je početkom prošlog desetljeća neko vrijeme svirao violinu u mariachi-sastavu El Combo iz Koprivnice, inače vrlo popularnom u sjeverozapadnim krajevima Hrvatske.

Ilčić je, koliko se može vidjeti iz dostupnih videozapisa i omota albuma, bio član spomenutog sastava oko 2003. godine, u vrijeme kada je El Combo objavio album "Nemoj se ženiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BIZARNA RASPRAVA U SABORU: /

Mostovci o marihuani, SDP-ovci o pivu, a Ilčić o masturbaciji

Image
BIZARNA RASPRAVA U SABORU: /

Mostovci o marihuani, SDP-ovci o pivu, a Ilčić o masturbaciji

Image

U ime obitelji - Nemoj se ženiti!

Naslovna pjesma bila je veliki hit Ljubomira Milića i sastava Paloma iz 1966. godine. Tada su u Jugoslaviji meksički melos i mariachi glazbenici bili izuzetno popularni. Uostalom, na albumu sastava El Combo na kojem je gudio Ilčić, posebni gost bio je Slavko Perović, legenda i veteran mariachi glazbe na ovim prostorima.

S obzirom na Ilčićeve vrlo konzervativne stavove o obitelji i braku - čuvena je njegova izjava da seks ima smisla isključivo u braku i daje masturbacija nepoželjna, pa je ni sam nije, po vlastitom priznaju, nikada prakticirao - zanimljivom postaje činjenica da je svirao na albumu naslova "Nemoj se ženiti" na kojem je bila još jedna znakovita pjesma pod nazivom "Neženja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ilčić, koji će kao Stierov posebni savjetnik primati plaću od 10.000 kuna, javnosti je poznat i kao suosnivač udruge GROZD - Glas roditelja za djecu, te aktivist udruge Željke Markić "U ime obitelji" koja je prije četiri godine inicirala referendum o ustavnoj definiciji braka kao isključivoj zajednici muškarca i žene.

Kako se u taj film uklapa mariachi-epizoda iz prošlosti violiniste Ilčića, prosudite sami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo