Bili (i ostali) embriji

HDZ-ovci koji su sazvali konferenciju za medije o Zakonu o umjetno potpomognutoj oplodnji zaista su bili embriji.

11.7.2012.
12:00
VOYO logo

Nepobitno je da su pojedine sjene na ultrazvuku vrednije od ponekih živućih humanoida. No, presica HDZ-ovaca na Trgu žrtava fašizma, na kojoj su stavili interese Crkve i partije ispred interesa ljudi koji toliko žarko žele dijete da su spremni na stravične zahvate, dokazuje tu točnu tezu na potpuno pogrešan način.

Upravo je nevjerojatno kakvom lakoćom ova ekipa povlači takozvani naci-argument, odnosno podržavanje eugenike, znanosti koja za cilj ima poboljšavanje gena. O kakvoj oni manipulaciji genima pričaju kad je riječ o spajanju muške i ženske spolne stanice u laboratorijskim uvjetima, znaju izgleda Damir JelićAnte Ćorušić Ivan ĆelićHDZ-ovi stručnjaci za embriologiju i demagogiju .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fantazije o incestu

Sudeći po njihovim izjavama na konferenciji za medije, ova gospoda su žestoko navučena na sapunice. To se može istumačiti ne samo iz njihove imaginacije o stvaranju čovjeka-guštera, ili što su već zamislili da će se događati sa smrznutim embrijima. Vidi se to i po razvoju događaja u drami zvanoj MPO: dijete napravljeno u epruveti će zasigurno, čim uđe u pubertet, locirati i stupiti u intimne odnose sa svojim bratom ili sestrom jer ga prethodno neće identificirati.

Zaboravljaju da je takav incest moguć i u slučajevima ostavljanja djece pred vratima sirotišta. No, toga se ili nisu sjetili, ili i za njih postoji kakvo konačno rješenje po HDZ-ovom receptu koji ta stranka ne želi podijeliti s javnošću, ili su to namjerno ignorirali. Ipak se ovom prilikom nisu htjeli zavlačiti u krevet roditeljima koji ne žele dijete, nego onima koji ga žele više od ičega na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato su te majke spremne izložiti se bolnim postupcima kao što je vađenje jajnih stanica. Šteta što njihovoj konferenciji nije prisustvovala niti jedna HDZ-ovka koja je prošla bušenje zida vagine divovskom iglom i čupanje jajašaca s jajnika, tako da i sama posvjedoči kako je to tobože super. I kako joj je drago što embriolozi neće oploditi njeno jaje prije smrzavanja i time ga ojačati za novo usađivanje, za slučaj da ovaj prvi pokušaj propadne. I kako bi radije da to jaje, osjetljivije na smrzavanje, propadne, nego da je u frižideru embrij.

Bolni postupci

Budući da jajnike nemaju, gospoda Jelić, Ćorušić i Ćelić su mogli iz solidarnosti prema onima koji žele dijete, a ne mogu ga imati prirodnim putem, na konferenciji pokazati barem kako nije bolno kad se iglom iz testisa vadi sperma. To je pak jedan od postupaka koji prolaze neki muškarci s iznimno tankim šansama da postanu očevi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ov trio se, naravno, odlučio na jednostavniju varijantu – klasično onaniranje na temu morala.

Kažu oni, iza svega stoji interesni lobi liječnika i farmaceuta. Kada se pogleda koliko košta jedan postupak oplodnje, a ona je manje izvjesna ako se zamrzavanje embrija ne dopušta, onda nije jasno na koji način oni zagovaraju manje skupu varijantu i kome te pare idu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužbe za masovno ubojstvo embrija su također nategnute i u najboljem slučaju bi svoje brojke kojima procjenjuju tu tragediju razmjera Jasenovca ili Bleiburga trebali barem prepoloviti. Naime, do 60 posto svih trudnoća su biokemijske i rezultiraju umiranjem ploda prije 12. tjedna trudnoće. Takav je život, reklo bi se, volja božja.

A ako ćemo pravo, ovaj će se zakon morati svojski potruditi da proizvede više nerođene djece od HDZ-a. Ta stranka nas je toliko temeljito usrećila, oslobodila radnih mjesta, tvornica, bilo kakve normalne budućnosti, ubacivanjem u kredite, ne bi li se na javnom novcu i javnim radovima obogatili pojedinci, da se natalitet Hrvata neće oporaviti idućih bar 50 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogrom

Naime, prema podacima Svjetske banke, 1990. godine, kad je HDZ preuzeo vlast i krenuo nas 'oslobađati' spomenutih stvari potrebnih za prehranjivanje djece – te godine bilo je 1,63 djece po ženi. Nakon dvadeset godina HDZ-ove slobode i demokracije, taj broj je pao ispod jednog i pol djeteta na 1,46!

E, sad, koliko te decimale znače na više od dva milijuna žena u Hrvatskoj? Drugo je pitanje koliko smrznutih embrija može proizvesti dio parova koji se liječi od neplodnosti, ako je poznato da ih u ukupnom broju parova ima između 12 i 16 posto?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ si možda utvara da je toliki medicinsko-matematički ekspert da svoju statistiku uspoređuje s razmjerima tragedije u Jasenovcu. No, dolje potpisana si jednostavno ne može dopustiti da decidirano tvrdi što znači pad od 0,17 posto djece na 2,3 milijuna žena u Hrvatskoj.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo