'Bijesni' šišmiši u Đurđenovcu napali ljude

Kasnovečernja ili noćna šetnja parkom u središtu Đurđenovca više nije sigurna zbog pohoda 'bijesnih' šišmiša!

18.6.2011.
20:39
VOYO logo

"Osjetio sam jak udarac u desnu stranu glave i odjednom oštru bol. Nisam shvatio što je, no zgrabio sam ga i bacio sa sebe", ispričao je 41-godišnji Danijel, kojeg je šišmiš napao dok se vraćao kući. Danijelu je šišmiš na glavu sletio iznenada, a u svom divljem napadu na glavi mu je ostavio ogrebotinu. U hitnoj ambulanti našičke bolnice dobio je injekciju protiv tetanusa, a zatim i cjepivo protiv bjesnoće, piše Glas Slavonije.

No, Danijel nije bio jedina žrtva šišmiša. Isti scenarij dogodio se i jednoj djevojci, koja je također završila na cijepljenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radim 25 godina i do sada nismo imali slučaj napada šišmiša na ljude. Cijepili smo dvoje ljudi iz Đurđenovca protiv bjesnoće jer ako se ne liječi, bjesnoća je gotovo uvijek smrtonosna", kazala je sanitarna inženjerka Branka Pisarević.

Viši inspektor zaštite prirode pri Ministarstvu kulture Željko Vuković kaže da šišmiši uglavnom ne napadaju ljude, osim ako su ugroženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je uistinu iznimka. No, prije bih rekao da je to bio uobičajen krivudav let i noćni lov na kukce kojima se uglavnom hrane, a ne napad, jer te životinje nemaju povoda da napadaju ljude, od kojih se obično skrivaju. Osim ako se ne hrane ljudskom krvlju, a to su šišmiši vampiri, kojih u Hrvatskoj nema", pojasnio je Vuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo