ČOVJEK NIJE IMAO SVOJ DAN / Bijesni Irci pronašli krivca za poraz!

Image
Foto: AP

Čini se da će se nizozemskom sucu Bjornu Kuipersu još dugo štucati nakon ogleda Irske i Hrvatske. Naši mu zamjeraju pretjeranu grubost irskih braniča i čudan kriterij dosuđivanja prekršaja, a Irci zaleđe Jelavića i nedosuđeni jedanaesterac.

11.6.2012.
9:32
AP
VOYO logo

U irskom taboru nisu skrivali razočaranje nakon poraza od Hrvatske na otvaranju Europskog prvenstva, a najviše prigovora uputili su prema nizozemskom sucu Bjornu Kuipersu.

"Kod drugog pogotka Jelavić je bio barem jedan metar u zaleđu. Bila je to očita sudačka pogreška", izjavio je talijanski izbornik Giovanni Trapattoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na suđenje se žalio i irski kapetan Robbie Keane koji smatra kako sudac nije dosudio jedanaesterac nakon starta Schildenfelda nad njime.

"Kod drugog gola bio je prekršaj na Stephenu Wardu, a čak i prije toga Jelavić je bio u zaleđu. I da, defentivno je bio jedanaesterac, u to nema nikakve sumnje", žalio se bivši suigrač Ćorluke, Kranjčara, Pletikose i Modrića u Tottenhamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pet sudaca i nitko nije primijetio prekršaj na Wardu, a on (Jelavić) je ionako već bio u zaleđu. To je frustrirajuće, zamarajuće... sve čega se možete sjetiti. Pokušali smo odraditi naš posao, ali tamo je čak pet sudaca i još uvijek ne mogu odraditi svoj posao kako spada. Nema šanse da bi Ward onako udario loptu da nije bio fauliran", izjavio je jedini irski strijelac St Ledger.

Image
Foto: AP

Najspominjaniji Irac Ward samo je ironično 'branio' suca Kuipersa: "Možda nisam pao dovoljno teatralno za njega".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pričao je irski izbornik i o problemima u svojoj momčadi. Iskusni talijanski stručnjak smatra da su utakmicu prelomile pogreške u njegovoj obrani na otvaranju prvog i drugog poluvremena.

"Teško se bilo vratiti nakon takvih pogrešaka. Nažalost, nismo uspjeli", kazao je Trapattoni pohvalivši hrvatsku veznu liniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irski izbornik smatra kako njegova momčad još uvijek ima izglede za dobar rezultat na EP-u, no i on je svjestan kako se teško vaditi protiv Španjolske i Italije.

"U nogometu su svakakva čuda moguća. Neće nam biti lako, no ne smijemo gubiti nadu", kazao je najstariji izbornik na prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo razočarani, dva gola na otvaranju poluvremena su nas ubila", zaključio je kapetan Keane.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo