Bijelić: 'Ja ne mogu negirati da je Linić vidio policajca'

3.6.2014.
15:33
VOYO logo

"U ovom trenutku mogu odgovorno reći da policija, ni prije ni nakon tiskovne konferencije na kojoj je premijera Zorana Milanovića optužio za zlouporabu službi, nije poduzimala nikakve aktivnosti koje bi se mogle podvesti pod nadzor gospodina Linića", rekao je Bijelić novinarima u Saboru, gdje je podnio godišnje izvješće Antikorupcijskom vijeću.

Kazao je da je policija krenula u izvide odmah nakon Linićeve konferencije za novinare u četvrtak, na kojoj je bivši ministar premijera optužio da je zloupotrijebio obavještajni aparat i policiju kako bi se s njim obračunao, da je štitio svoga prijatelja Sinišu Petrovića, iako je u Nadzornom odboru Ine donosio odluke koje nisu u skladu s nacionalnim interesima, te da su članovi Milanovićeve obitelji dobili povoljan kredit od HBOR-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili smo nalog DORH-a da provedemo izvide kako bi provjerili sve Linićeve navode. Izvidi su krenuli odmah nakon Linićeve konferencije za novinare, a konkretni nalog dobili smo tijekom jučerašnjeg dana", rekao je Bijelić.

Uvjeren je da će rezultati policijskog izvida biti gotovi u sljedećih nekoliko dana, no upozorio je da svoj posao, osim policije, moraju obaviti i druge institucije, prije svega Porezna uprava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje negira li spomenuto objašnjenje Linićeve tvrdnje da je vidio policajce, Bijelić je zaključio da to ne može reći. Kao ni nagađati o posljedicama zbog iznošenja neistina.

''Ja ne mogu negirati da je gospodin Linić vidio policajca. Nisam u stanju odgovoriti na pitanje o posljedicama, ni da su to optužbe. Pustimo da se utvrde činjenice, pa nakon toga možda i određene reperkusije prema određenim osobama. Ne mogu tvrditi da postoje'', poručio je Bijelić o eventualnim sankcijama u slučaju iznošenja lažnih optužbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvitan nije želio potvrditi istražuje li DORH Linićev slučaj

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan nije, pak, želio potvrditi ni opovrgnuti je li Linić bio predmet obrade DORH-a i policije prije konferencije na kojoj je iznio optužbe na Milanovićev račun.

"Ne mogu odgovoriti tko je predmet istrage prije tiskovne konferencije ili poslije, prije četvrtka ili petka ili bilo kojeg drugog dana. Dali smo priopćenje u kojem smo jasno i transparentno kazali - sve što je rekao gospodin Linić će se ispitati i javnost će o tome biti obaviještena", kazao je Cvitan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je da DORH i Uskok rade čitav niz aktivnosti o kojima ne mogu javno govoriti te ponovio da će javnost biti obaviještena o nalazima izvida, odnosno o zaključku je li bilo kaznenih djela o kojima Linić govori.

"Ispitat ćemo sve okolnosti i sve navode o kojima je govorio gospodin Linić", poručio je Cvitan, ističući kako ne može reći kada će rezultati izvida biti poznati, ali da se osobno trudi da to bude brzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo