ZAKON O DRŽAVLJANSTVU / BiH Voice of America kritizira HDZ zbog 'egzodusa građana' i 'apstraktnog domoljublja'

Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

"Državotvorni HDZ nije dokazao sposobnost ni da barem ublaži egzodus Hrvata", stoji u prilogu VOA.

5.11.2018.
22:59
Marko Prpić/PIXSELL
VOYO logo

Bosansko-hercegovačka redakcija Voice of America na Facebooku je objavila prilog u kojom kritizira HDZ zbog toga što nije spriječio bijeg građana iz Hrvatske te tvrde da se novim prijedlogom Zakon o državljanstvu dokazuje ispraznost "domoljublja". 

"Najmanje 250 tisuća građana je napustilo Hrvatsku u posljednjih pet godina. To je više nego što živi u Rijeci i Osijeku zajedno", stoji u prilogu VOA BiH te se dodaje podatak da se samo u prošloj godini 56 tisuća hrvatskih građana prijavilo u Njemačkoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Državotvorni HDZ nije dokazao sposobnost ni da barem ublaži egzodus Hrvata. Nego je MUP uputio novi zakon o državljanstvu koji bi trebao povećati broj državljana", stoji dalje u prilogun VOA iz redakcije u BiH.

Dodaju kako ukoliko se zakon usvoji, više neće biti potrebno znanje hrvatskog jezik ili kulture, kao da što neće biti potrebno da ste ikada bili u Hrvatskoj, već će biti potrebno samo da imate jednog hrvatskog pretka i da se položi prisega. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, stranka koja promiče 'domoljublje' i 'tradicionalne vrijednosti' ne zahtijeva da eventualni državljani znaju išta o Hrvatskoj. Time se dokazuju ograničenja i ispraznost apstraktnog domoljublja i nacionalizma naprema konkretne posljedice egzodusa", stoji u prilogu VOA. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo