Biciklisti ismijali nove staze

Sindikat biciklista ogorčen je zbog Bandićevih biciklističkih staza u Savskoj ulici u Zagrebu. Kritike pljušte na sve strane, a za gradonačelnikove ideje nema lijepih riječi.

17.4.2012.
23:10
VOYO logo

"Gradonačelniče, pročelniče, ekipa na vlasti - je l' vam ovo izgleda kao da rješava probleme biciklista na Savskoj?", zavapio je Sindikat biciklista ispod objavljenje fotografije na svojoj Facebook stranici. A potom su u kritikama još žešći bili njihovi "Fejs frendovi" koji su iscrtavanje biciklističke staze u zagrebačkoj Savskoj nazvali "kretenizmom, mazanjem očiju i sramotom za grad".

U sukob s pješacima

Na Facebook stranici sindikata u utorak je inače obavljen niz fotografija koje svjedoče o lošem potezu Gradske uprave koja bi svojim projektom mogla itekako zadati muke biciklistima, ali ih i posvađati s pješacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad Zagreb nas opet farba! Ovako nekako će izgledati biciklistička staza koju grade u Savskoj. To nikako nije prihvatljivo jer oduzima pješacima prostor, stavlja bicikliste i pješake u sukob i bezvezno je bacanje tisuća proračunskih kuna", još je jedan natpis Sindikata.

Bandićevo fotografiranje

O istom problemu, odnosno projektu iscrtavanja biciklističke staze nešto je ranije u utorak pisao i h-alter, navodeći da je projekt vrijedan pola milijuna kuna u planu od prošle godine, ali da se Milan Bandić "farbanja" sjetio tek sada jer se želi fotografirati s danskim veleposlanikom povodom otvaranja izložbe biciklističkog aktivista Mikaela Colville-Andersena u Tehničkom muzeju. A kako se Tehnički muzej nalazi u Savskoj, trebalo bi iscrtati stazu! Na žalost biciklista, takva staza baš nije ona koja je primjerena za vožnju biciklom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo