Bez škole 17 godina radio kao instruktor vožnje

Instruktor za obuku vozača B kategorije iz vinkovačkog kraja krivotvorio je uvjerenje o završenoj srednjoj prometnoj školi i diplomu Fakulteta prometnih znanosti. Već 17 godina podučava vozače.

8.2.2010.
14:05
VOYO logo

"I ja sam prije nekoliko godina polagao u autoškoli iz našeg mjesta, a upravo Nikola mi je bio instruktor i uopće ne mogu vjerovati u to što se piše, da on nema potrebne dozvole za taj posao."

"Bio je odličan instruktor, strpljiv, stručan i mogu reći da to što nikada nisam sudjelovao u prometnim nesrećama mogu uglavnom zahvaliti onome što sam kod njega naučio", izjavio je jedan Ivankovčanin za Novi list na upit je li čuo da je Nikola Panić, vlasnik Autoškole Nikola iz Ivankova, osoba koja se spominje u policijskom izvješću kao "41-godišnji hrvatski državljanin s područja Ivankova kojega se tereti da je počinio kaznena djela krivotvorenja isprava i ovjeravanja neistinitog sadržaja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krunoslav Žgela, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske, potvrdio je da je osumnjičeni tijekom 1992. i 2007. godine krivotvorio uvjerenje o završenoj srednjoj prometnoj školi i diplomu Fakulteta prometnih znanosti.

"Na osnovi tih dokumenata dobio je dozvolu za rad kao instruktor za obuku vozača B kategorije", kazao je Žgela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je postupala po nalogu Županijskog državnog odvjetništva, a ono je, pak, zaprimilo anonimnu dojavu, piše Novi list.

Dakle, Ivankovčanina je netko prijavio, a u prijavi je stajalo da se radi o jednoj autoškoli u okolici Vinkovaca u kojoj djelatnik nema propisanu stručnu spremu na temelju koje se dobiva licenca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnici vinkovačkih autoškola nisu htjeli puno komentirati ovaj slučaj jer ipak je riječ o kolegi kojeg poznaju, i to kao korektnog suradnika.

Misle da je cijelom pričom narušen ugled i ostalih autoškola budući da bi ljudi mogli pomisliti da je tako i u drugim autoškolama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čude se da do sada nitko nije primijetio da Ivankovčanin radi bez papira, ipak je riječ o 17 godina, a svake četiri godine provjeravaju se svi dokumenti, budući da policija, u suradnji s HAK-om, unatrag nekoliko godina izdaje licence za autoškole.

Vlasnik jedine ivankovačke autoškole do daljnjeg je nedostupan novinarima nakon što je prvobitno, nepripremljen na medijsku halabuku oko cijelog slučaja, tek izjavio da je ovaj njegov potez "mladenačka nepromišljenost koja bi mogla uništiti 17 godina rada i stečeni ugled", piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo