O REZULTATIMA / Beus Richembergh: Vrdoljakov 'tweet' nije pomogao, spekulacije unijele pomutnju

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ocijenio je i da Mrak Taritaš nije pomogao 'tweet' predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka koji je dao naslutiti da bi mogli u koaliciju s HDZ-om.

4.6.2017.
19:55
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

HNS-ov saborski zastupnik Goran Beus Richembergh komentirao je prve izlazne ankete prema kojima kandidatkinju HNS-a i HDZ-a Anku Mrak Taritaš tijesno pobjeđuje aktualni gradonačelnik Milan Bandić, istaknuvši da su to u stranci i očekivali te je ocijenio da joj u kampanji nije pomogao 'tweet' predsjednika stranke koji je dao naslutiti da bi ta stranka mogla u koaliciju s HDZ-om.

Prema prvim izlaznim anketama Bandić osvaja 51,43 posto glasova, a kandidatkinja HNS-a i SDP-a Anka Mrak Taritaš 48,57 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rezultat je prema izlaznim anketama za koje još uvijek nemamo podatke do koliko sati su prikupljane, vrlo tijesan. Vodi se praktički borba za svaki glas. To smo i očekivali, takvo je bilo raspoloženje biračkoga tijela", kazao je Beus Richemberg.

Podsjetio je da su ranije 'poolovi' govorili da je Bandićeva prednost puno veća, istaknuvši da se sad ispostavilo da to baš i nije tako. "Nadam se da je u zadnjih nekoliko sati ipak došlo do povećanja broja glasova u korist Mrak Taritaš i da su oni birači koji su htjeli promjene doista došli na svoje i iskoristili tu priliku", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenio je i da Mrak Taritaš nije pomogao 'tweet'  predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka koji je dao naslutiti da bi mogli u koaliciju s HDZ-om.

"Takve spekulacije unijele su pomutnju kod dijela biračkog tijela. Takve spekulacije štetile su nam i u prvom krugu i na mnogim drugim izbornim mjestima i drugim mjestima gdje su naši kandidati bili suprotstavljeni HDZ-ovim kandidatima, ali mislim da je Mrak Taritaš jasno, glasno i na vrijeme artikulirala tu poruku da od toga nema ništa", kazao je Beus Richemberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan za vlastiti stav oko koalicije s HDZ-om, poručio je da je HNS stranka u kojoj odluku ne donosi predsjednik.

"Nismo 'one-man band', u tom smislu konačne odluke mogu donositi samo Predsjedništvo i Središnji odbor stranke koji će se sastati ovoga tjedna. Dokle god ne odluče drugačije, na snazi je odluka Predsjedništva prije mjesec dana da nema sudjelovanja u preslagivanju niti ulaska u koalicije niti s HDZ-om niti Mostom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo