Neobična kazna / Prognan iz Osijeka na šest mjeseci: Nije imao mirovinu pa je spavao po kolodvorima

Image
Foto: Thinkstock/Arhiva

Rekao je da si nije našao nikakav smještaj jer nije imao novca pa je spavao na javnim mjestima, uglavnom po kolodvorima

25.5.2019.
13:38
Thinkstock/Arhiva
VOYO logo

Skitnica Miodrag P. (62), osuđen je na sedam dana zatvora, što je zamijenjeno uvjetnom kaznom, jer se skitao po Osijeku, a zbog toga je iz najvećega slavonskog grada, prema nepravomoćnoj presudi, i prognan na pola godine. Uz navedeno, Općinski sud u Osijeku osudio ga je zbog mokrenja na javnom mjestu, ali i zato što kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, prenosi Glas Slavonije.

Naime, 62-godišnji Slavonac osuđen je jer su ga 5. veljače u 13.30 na osječkom željezničkom kolodvoru policajci zatekli u alkoholiziranom stanju, s 0,65 promila alkohola u krvi. Tada im je rekao da od kolovoza prošle godine nema gdje stanovati, zbog čega luta po Osijeku, najčešće u alkoholiziranom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne držeći do osobne higijene, spava u čekaonicama autobusnog i željezničkog kolodvora, gdje su ga policajci nalazili gotovo svakodnevno, a zbog toga su ga desetak puta i prijavili. Osuđen je i jer je toga dana kada su ga policajci zatekli, na parkiralištu ispred željezničkog kolodvora obavljao malu nuždu, te je prijavljen zbog omalovažavanja moralnih osjećaja građana koji su u tom trenutku dolazili i odlazili s kolodvora.

Zbog skitnje osuđen je na sedam dana zatvora, a odležao je dva. Međutim, sud mu je ostatak zatvorske kazne zamijenio uvjetnom tako da se kazna neće ispuniti ako u roku od godine dana ne počini prekršaj za koji mu može biti izrečena ista ili teža kazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

​Zbog mokrenja je kažnjen sa 700 kuna, a zato što kod sebe nije imao osobnu iskaznicu sa još 200 kuna. Uz navedeno, dobio je i zabranu dolaženja u Osijek na šest mjeseci. Iako ne mora platiti trošak prekršajnog postupka, morat će, nakon pravomoćnosti presude, pod prisilom izvršenja, uplatiti 80 kuna u državni proračun, koliko je stajao postupak njegova alkotestiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skitnica je, među ostalim, u svojoj obrani priznao sve za što ga se teretilo i dodao da je pretkraj 2017. dao otkaz, a tek prošle godine u studenome dobio mirovinu. Živio je u izvanbračnoj zajednici, no kako se svakodnevno sukobljavao s majkom žene s kojom je živio, napustio ju je. Kazao je da si nije našao nikakav smještaj jer za to nije imao novca pa je spavao na javnim mjestima, uglavnom po osječkim kolodvorima i usput pio alkohol. Sada, nakon što je primio mirovinu u iznosu od 4000 kuna, unajmit će si stan, prenosi Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo