policija u potrazi / Bešćutne kradljivice se lažno predstavljaju da su maserke: opljačkale naivnu 80-godišnjakinju!

Image
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Starica je pristala i na ponudu jedne od njih da je izmasira, a druga je pritom iskoristila njezinu nepažnju i ukrala joj više stotina kuna u domaćoj i stranoj valuti

20.11.2015.
11:17
Thinkstock/Ilustracija
VOYO logo

Nakon što su joj se lažno predstavile kao maserke, a ona ih je pustila u kuću u Gradini kod Virovitice i dopustila jednoj od njih da je masira, dvije nepoznate žene u četvrtak su pokrale 80-godišnju staricu, uzevši joj više stotina kuna.

Virovitičko-podravska policija u četvrtak je priopćila kako su dvije ženske osobe došle pred vrata starice, lažno joj se predstavljajući kao zdravstvene djelatnice, te od nje zatražile popis lijekova s ponudom da će njoj i njezinom suprugu omogućiti nabavku jeftinijih lijekova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Starica je pristala i na ponudu jedne od njih da je izmasira, a druga je pritom iskoristila njezinu nepažnju i ukrala joj više stotina kuna u domaćoj i stranoj valuti.

Policija je dala i opis kradljivica - prva je stara između 25 i 30 godina, svjetlije puti, visine oko 170 centimetara, srednje tjelesne građe, odjevena u crne hlače i tamno-sivu majicu, dok je druga starosti oko 60 godina, tamnije puti, visine oko 155 centimetara, jače tjelesne građe, odjevena u sivi kuputić i suknju, sa sivom kapom na glavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija ponovno savjetuje starije osobe da, prime li telefonski poziv nepoznate osobe koja se predstavlja kao djelatnik neke banke i traži provjeru njihovog novca, ili ako im ponudi masažu te prodaju raznih zdravstvenih pomagala i slično, odmah o tome obavijestite policiju na broj 192.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo