Kandidat za ministra na odboru / Beroš se ispričao: 'Nisam davao izjave kao ministar nego kao pomoćnik ministra'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

O povjerenju novom ministru zdravstva Sabor će, bez rasprave, glasovati u petak

30.1.2020.
8:40
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo
Image

Kandidat za novog ministra zdravstva Vili Beroš stigao u Sabor pa se ispričao

Image

Kandidat za novog ministra zdravstva Vili Beroš stigao u Sabor pa se ispričao

Premijer Andrej Plenković predstavio je u četvrtak nadležnom saborskom Odboru za zdravstvo dr. Vilija Beroša, kandidata za novog ministra zdravstva, očekujući da će dobiti povjerenje Odbora, a u petak i povjerenje samog Hrvatskog sabora

"Temeljem našeg razgovora, Beroš je prihvatio moju ponudu da ga predložim za ministra zdravstva, te na Odboru očekujem da dobije povjerenje i da mu sutra povjerenje izglasuje i Sabor", rekao je Plenković. 

Naime, kada se novi član Vlade imenuje naknadno, saslušava ga nadleženi saborski odbor, u ovom slučaju Odbor za zdravstvo, a Hrvatski sabor bez rasprave glasuje o povjerenju novom ministru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Premijer Plenković je članove Odbora upoznao da je dr. Beroš specijalist, neurokirurg, koji  je većinu karijere radio u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice u Zagrebu. 

Usporedno je razvijao i znanstvenu karijeru, doktorirao je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu iz područja molekularne biologije, ima status izvanrednog profesora u znanstvenom području biomedicinskih znanosti.

Dr. Beroš bio je aktivan i u brojnim znanstveno-istraživačkim projektima, stalni je sudski vještak, ima niz znanstvenih i stručnih radova.

Temeljem svojeg političkog angažmana, član je HDZ-a, pridonio je radu ove Vlade u Ministarstvu zdravstva od 2018. godine na dužnosti pomoćnika ministra, rekao je premijer Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vili Beroš na saslušavanju se ispričao zbog toga što je posljednjih dana davao izjave medijima, rekao je da ih nije davao kao ministar nego kao pomoćnik ministra javlja reporterka RTL-a Petra Mlačić.

"Pred nama je veliki posao"

Kandidat za novog ministra zdravstva dr. Vili Beroš poručio je u četvrtak, na saborskom Odboru za zdravstvo, da će ponuđenu mu 'časnu ministarsku dužnost', probati obavljati odgovorno i hrabro te kako misli da je "pred nama" veliki posao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ću odgovorno i hrabro probati obavljati ovu časnu dužnost", rekao je dr.  Beroš te zahvalio premijeru Andreju Plenkoviću na iskazanom povjerenju.
Smatra kako je vrijeme da se o stanju u zdravstvu razgovara doista ozbiljno, te ističe kako problemi u hrvatskom zdravstvu nisu od jučer, "deseteljetni su". 

"Zdravstvo je počelo tranziciju, no u jednom trenutku smo u njoj zaostali", rekao je dr. Beroš, naglasivši da kao pomoćnik ministra zdravstva od 2018., i sam preuzima dio odgovornosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U okviru svog djelovanja nastojao sam unaprijediti određene stvari; mislim da sada, s tim iskustvom, mogu napraviti još i više", rekao je članovima saborskog Odbora za zdravstvo koji ima ovlast 'saslušati' ga prije nego mu o povjerenju, glasovanjem, odluči Hrvatski sabor. 

Kandidat za novog ministra zdravstva uvodno nije iznosio svoje prioritete,  i objasnio je zašto tako postupa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pripremio sam izlaganje o prioritetnim izazovima hrvatskog zdravstvenog sustava, no ovih dana kada sam to radio, shvatio sam da vam u predloženih 10-tak minuta ne mogu ni naznačiti sve probleme koji su dosta širi", rekao je članovima Odbora. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo