Bernardiću falilo pet posto do Bandićeve bivše fotelje!

Najvjerojatniji budući šef zagrebačkog SDP-a bit će mladi Davor Bernardić, kojemu ankete nisu prognozirale uspjeh.

24.5.2010.
9:19
VOYO logo

Birališta u zagrebačkom SDP-u su zatvorena, a rezultati prvog kruga donijeli su sljedeći poredak kandidata za šefa SDP-a u glavnom gradu Hrvatske: Davor Bernardić osvojio je 44,22 posto glasova, Ivo Jelušić ulazi u drugi krug izbora s 35,64 posto, dok Željki Antunović za prolaz nije bilo dovoljno 788 glasova odnosno 19,9 posto. Slavko Tečić s devet osvojenih glasova iliti 0,23 posto nije imao ama baš nikakve šanse.

Teško poražena favoritkinja u anketama, Antunović, u izjavi novinarima pozvala je zagrebačke SDP-ovce koji su glasali za nju da u drugom krugu "prepoznaju budućnost stranke", što je shvaćeno kao poziv da se priklone Bernardiću, a ne zagrebačkom dogradonačelniku Jelušiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok to Bernardiću bliski SDP-ovci tumače kao dokaz da će drugi krug biti tek formalnost, Jelušić je izjavio kako je vrlo zadovoljan rezultatom i da za njega izbori nisu gotovi jer ih dijeli samo osam posto.

Bernardić, s druge strane, već obećava da će biti "snaga u SDP-u koja sastavlja, a ne rastavlja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom je krugu od ukupno 5326 članova SDP-ove gradske organizacije glasalo njih 75 posto. Drugi će se krug izbora održati za tjedan dana.

Prethodni članak:

arti-201005230003006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo