kontrira pobunjenicima / Bernardićeva lista za odstrel: Iz stranke namjerava izbaciti Grbina i Hajdaš Dončića, na meti je i Obersnel

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ako ih ne izbaci na Predsjedništvu stranke, Bernardić je spreman zatražiti suspenzije za 'pobunjenike' na Glavnom odboru

3.7.2018.
16:05
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić jučer je vodio razgovore s članovima Predsjedništva tražeći potporu za izbacivanje Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, možda čak i riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela iz stranke. On intenzivno radi na tome da dobije potporu većine u Predsjedništvu za svoju listu za odstrel s obzirom da mu ne pada na pamet da se povuće s mjesta predsjednika Stranke. 

Ako u tome ne uspije na današnjem Predsjedništvu tada je, kako saznaje Novi list, spreman zatražiti suspenzije za "pobunjenike" na Glavnom odboru, gdje sigurno ima čvršću potporu. Istovremeno, čak i neki od njegovih najbližih suradnika u Predsjedništvu smatraju da bi Bernardić trebao odstupiti kako bi se izbjegao raskol stranke, a to su mu otvoreno i poručili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranku bi, u slučaju njegovog odstupanja, na godinu dana kao v.d. predsjednik preuzeo Zlatko Komadina kao potpredsjednik s najvećim brojem glasova, a u međuvremenu bi se isprofilirali kandidati za novog predsjednika.

Kako sada stvari stoje, pismo "pobunjenika" koji traže njegov odlazak potpisalo je šest članova Predsjedništva, a također šest ruku ima i sam Bernardić za ideju o isključenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se oduzme on kao predsjednik, ispada da je Predsjedništvo podijeljeno u omjeru 6:6, a pet ruku je još neopredjeljeno, stoga će obje strane do sazivanja sjednice nastaviti vršiti pritisak na "nesvrstane".

Inače, pismo "pobunjenika" još nije predano Bernardiću, mada ga je potpisalo 50-ak ljudi, upravo zato jer još nije bilo prilike za to s obzirom da šef stranke još nije sazvao redovnu sjednicu, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo