kriza u stranci / Bernardić spreman i na ostavku: Grbin, Hajdaš Dončić, Zmajlović i Babić suspendirani

Image
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Bernardić je poručio članovima da ne podrže anarhiju i puč te kazao kako je svjestan svoje odgovornosti, no da nije kriv za sve u stranci

14.7.2018.
20:54
Jurica Galoić/PIXSELL
VOYO logo

Na sjednici Glavnog odbora SDP-a na kojoj se raspravlja o krizi u stranci Davor Bernardić je poručio kako dalje više ne ide ovako. Bernardić je komentirao stranačkog kolegu Peđu Grbina te kazao kako je on već godinu dana u misiji njegovog rušenja. 

Bernardić je tijekom prilično burne rasprave s Grbinom poručio članovima da ne podrže anarhiju i puč te kazao kako je svjestan svoje odgovornosti, no da nije kriv za sve u stranci. Bernardić je kazao i da za izbori za novog predsjednika stranke trebaju biti u skladu pravilima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rajko Ostojić tijekom sjednice je kritizirao stanje u stranci i vodstvo SDP-a. "Izabrali su sebe u umjesto SDP-a, rade štetu SDP-u, u ovoj situaciji nema pravednika i nema nevinih", kazao je Ostojić. 

Kako javlja naš reporter, Bernardić je kazao da se "zrakoplov" SDP-a ljulja već dugo, ali da se sada trese i pilotska kabina. Kazao je da mu situacija u stranci pada teško te da neće biti protiv da pojedinci ostanu obavljati svoje funkcije u stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je doista problem u meni dat ću ostavku na mjesto saborskog zastupnika", kazao je Bernardić i pozvao stranačke kolege da potpišu svoje ostavke na mjestu saborskih zastupnika i onda će on dati ostavku.

Bernardić je također preuzeo prijedlog člana GO Tomislava Zrinskog i zatražio suspenziju četvorice potpredjsenika stranke - Mihaela Zmajlovića, Peđe Grbina, Siniše Hajdaš Dončića i Vedrana Babića.  56 SDP-ovaca je diglo ruku za suspenziju, 4 je bilo protiv, a 1 suzdržan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konačnici odlučeno je da su Hajdaš Dončić, Grbin, Zmajlović i Babić suspendirani su na dvije godine što znači da u tom razdoblju neće imati pravo kandidirati se za bilo koju funkciju dođe li do novih unutarstranačkih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo