BERNARDIĆ SAZVAO IZVANREDNU PRESICU ZBOG DALIĆKINE AFERE: / 'Ne tražimo ostavke, tražimo zatvor i izbore'

Image
Foto: Pixsell

Šef SDP-a siguran je da je lex Agrokor kreiran kako bi pojedinci stekli imovinsku korist

10.5.2018.
11:50
Pixsell
VOYO logo

SDP je sazvao izvanrednu konferenciju za medije na kojoj se predsjednik stranke Davor Bernardić osvrnuo na otkriće privatne korespondencije između ministrice gospodarstva Martine Dalić i skupine s kojom je dogovarala lex Agrokor na, u najmanju ruku, netransparentan način. Bernardić kaže kako krivci trebaju ići u zatvor te da odmah treba raspisati izbore.

'Ministar Marić kaže da nije upoznat sa sadržajem mailova. To je čista laž. Očito je i vidljivo da je najveći dio mailova bio adresiran i na njega, rekao je Bernardić, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenkoviću postavio pitanje

'U najmanju ruku je čudno da čovjek koji je tvrdio da stoji iz Lex Agrokora ne zna za ove činjenice. Plenković kaže da je zadovoljan nagodbom, a ja ga pitam kojom to? Je li zadovoljan nagodbom s Franckom i Adrisom? Neka odgovori na pitnanje kada će biti formirano Stalno vjerovničko vijeće', dodao je.

Bernardić je napao i HNS-ova Ivana Vrdoljaka: 'Odjeknula je i Vrdoljakova izjava da neće podržati kriminal, ali ostaje u Vladi. Time je samo dodatno podržao sumnje u kriminal', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP traži izbore

Šef SDP-a siguran je da su zakon pisali kako bi stekli imovinsku korist. 'Nitko više ne može osporiti ono što je u SDP-u mjesecima jasno, a to je da su zakon pisali samo kako bi stekli imovinsku korist. Konačno je stigla potvrda da je preko Martine Dalić Vlada štitila kriminal u Agrokoru. Pozivan institucije da postupe u skladu sa zakonskim propisima i isitaju sve. Ne tražim ostavku Plenkovića, ne tražimo ni ostavku Martine Dalić, nema potrebe, ovdje je sve jasno. Tražimo zatvor za krivce i izbor, sada i odmah. U svakoj normalnoj držai zbog ovog odlazi cijela Vlada', zaključio je šef SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo