BERNARDIĆ OTKRIVA JE LI MOGUĆE DA MILANOVIĆ VODI KOALICIJU I DODAJE: / 'Spremni smo za izbore kad god oni bili'

Image
Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

"HDZ parazitira na ideološkim sukobima, nemaju nikakav program, a kad nemaju ideju, vraćaju priču na ideološi sukob... U Saboru su ozakonili političku korupciju", kaže šef oporbe

15.5.2020.
11:10
Davorin Višnjić/Pixsell
VOYO logo

"Restart je spreman na izbore kad god oni bili", rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić na press konferenciji u Saboru u petak. Pozvao je građane da izađu na birališta u što većem broju i kažu ne korupciji, žetončić koaliciji i neviđenom lopovluku najkorumoiranije vlade u Hrvatskoj povijesti, javlja N1.

Posebno je pozvao one pogođene potresom, koje je "ova Vlada ostavila na cjedilu" i poručio kako je vrijeme za novi početak. "Ovo je pobjednička koalicija", dodao je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef SDP-a odgovorio je da je nemoguće da Zoran Milanović vodi koaliciju umjesto njega.

Image
MACANU SU IZBORI NAKON KORONE LEGITIMNI, A PUHOVSKI SE NE SLAŽE: /

'Vlada vjeruje da može iskoristiti teror bijelih kuta'

Image
MACANU SU IZBORI NAKON KORONE LEGITIMNI, A PUHOVSKI SE NE SLAŽE: /

'Vlada vjeruje da može iskoristiti teror bijelih kuta'

'Vraćaju priču na ideološki sukob'

"HDZ parazitira na ideološkim sukobima, nemaju nikakav program, a kad nemaju ideju, vraćaju priču na ideološki sukob... U Saboru su ozakonili političku korupciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konstataciju kako je Plenković retorički jači od njega, Bernardić je poručio: "Hvala vam na komentaru. Sljedeće pitanje".

'Nema koalicije s Mostom'

Potvrdio je da SDP neće sudjelovati u glasovanju o raspuštanju Sabora. S Mostom neće koalirati, a za sutra najavio je potpisivanje koalicijskog sporazuma sa županom Damirom Bajsom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član Restart koalicije Goran Aleksić također je građane pozvao da izađu na izbore, a posebno se obratio blokiranima.

Silvano Hrelja iz HSU-a poručio je biračima da vjeruje u njihov razum i mudrost. Obratio se umirovljenicima koji su sada "svjedoci velike izjave ljubavi", a pravi zakon dobit će samo, kako kaže, ako glasaju za Restart koaliciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anka Mrak Taritaš (Glas) rekla je da "HDZ bira ljeto, zato što nas čeka teška jesen, posljedice koronavirusa i potresa u Zagrebu...Nudimo bolju budućnost, reforme - lako je reći, ali ih je teško provesti." Poručila je i da će sljedeća dva tjedna biti ključna.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo