oštre kritike / Bernardić odgovorio Plenkoviću: 'Ja vidim da iza njega stoji lopovski HDZ'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Ako je HDZ toliko jak, a SDP slab, neka bude hrabar i raspiše prijevremene izbore'

19.9.2018.
11:18
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo
Image

Bernardić: 'Spreman sam na sve!'

Image

Bernardić: 'Spreman sam na sve!'

Šef SDP-a Davor Bernardić komentirao je riječi premijera Plenkovića koji mu je u Saboru kazao: "Gledam iza vas ne bih li vidio neki krupni kapital, ali vidim samo sitni SDP. Ali dobro, sklopili ste tih par rečenica koje predstavljaju vašu viziju."

"Ono što moram poručiti Plenkoviću, ako je HDZ toliko jak, a SDP slab, neka bude hrabar i raspiše prijevremene izbore, a neka ne kupuje i ucjenjuje zastupnike po Saboru da podrže njegovu parlamentarnu većinu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja vidim da iza njega stoji lopovski HDZ. Mi nikad nećemo pljačakati Hrvatsku", kazao je Bernardić te pojasnio kako se tvrdnja o lopovskom HDZ-u odnosi na grupu Borg. "U DORH-u nisu ispitali sudionike tajnih sastanaka, Petrova, Božinovića i Plenkovića koji su aktivno sudjelovali u izradi lex Agrokora na temelju kojeg su se ti ljudi obogatili. To je krupni kapital i interesi koji žele da SDP isporuči veliku koaliciju HDZ-u ne bi li se zataškale istrage u Agrokoru", kazao je.

Na pitanje o kojim se lobijima radi Bernardić je kazao na one "koji su pljačkali Hrvatsku, zamijenili Todorića i nastavili po starom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Interesi utječu na procese, u SDP-u potpuno sam uvjeren u to. Na DORH-u i institucijama države je da ispoštuju minimum minimuma da se ispitaju ključni akterei sastanaka u vladi, što nisu učinili, nego zataškavaju kriminal u Agrokoru", kazao je. 

Na pitanje tko je novi predsjednik Kluba SDP-a, Bernardić, vidno zbunjen, pokušao je ukratko objasniti tko je preuzeo tu funkciju u stranci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjedavanja Klubom nastavlja raditi Arsen Bauk. On je predsjednik Kluba i sada. Predsjedništvo je na sjednici u srpnju donijelo odluku na zahtjev Kluba da me se predloži za predsjednika Kluba. Predložili me Franko Vidović i Rajko Ostojić i to je izglasnao. Došli smo na Klub, na njemu je izraženo nezadovoljstvo. Predsjedništvo je jučer odnijelo doluku da tu dužnost nastavlja obnašati Arsen Bauk", kazao je.  

Bernardić je poslao poruku i za one u stranci koji žele njegovu ostavku: "Nemojte cmizdriti, moljakati putem medija da odstupim. To se tako ne radi. Račan se okreće u grobu kada vidi kako neki ruše stranku, neko koji se nazivaju uglednim članovima. Što su drugi članovi onda, neugledni? Ja sam spreman na sve sukladno Statutu, a ne cendranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo