oštro po vlasti / Bernardić na Glavnom odboru SDP-a poručio: 'Hrvatska stoji u mjestu, ova Vlada ne radi ništa, jedino su se angažirali ortački oko Agrokora i izvlačenja novca'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Komadina izvijestio je tijekom sjednice Glavnog odbora stranke da je to tijelo jednoglasno podržalo izvješće predsjednika stranke Davora Bernardića, pod nazivom Hrvatska za sve

29.10.2017.
11:30
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Na Glavnom odboru SDP-a predsjednik stranke Davor Bernardić je održao govor u kojem je poručio da se zalažu za Hrvatsku za sve, a ne samo za odabrane, za ortake.

Da je Fabijaniću Glavni odbor izglasao povjerenje, novinarima je potvrdio potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina naglasivši da je  dobio 100 posto povjerenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komadina je naglasio da su na Odboru koji još traje razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji, posebno Agrokoru te je naglasio da Povjerenstvo treba nastaviti rad, istraživati procese, a ne ljude.

"Hrvatska stoji u mjestu, ova Vlada ne radi ništa jedino su se angažirali ortački oko Agrokora i izvlačenja novca. Zdravstveni sustav je u dugu većem od 8 milijardi kuna, liste čekanja su duže nego kad je SDP bio na vlasti, mirovinski sustav je neodrživ, mladi odlaze iz Hrvatske, a ortačka skupina izvlaći novac u stilu privatizacije iz 90-ih, plati 30 prodaj za 100, jos se uknjiži", kazao je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo pokazali da možemo bez stečaja spasiti 30 tisuća radnih mjesta. Tim planom željeli smo spasiti Agrokor. Da su nas slušali Agrokor bi bio u procesu restrukturiranja, bio bi dotok novca, isplata malih proizvođača i zaštita radnika, a ne u rukama lešinara", osvrnuo se na situaicju vezanu uz Agrokor.

Istaknuo je da Hrvatska ne treba suočavanje s prošlošću nego suočavanje sa sadašnjošću, plan za budućnost te naglasio da to ima SDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo