BERNARDIĆ: / 'Anka Mrak Taritaš žrtva je koketiranja između ljevice i desnice kojem svjedočimo ovih dana' 

Image

Javnosti se obratio predsjednik SDP-a, Davor Bernardić koji je kazao kako je zadovoljan ishodom drugog kruga lokalnih izbora.

4.6.2017.
22:20
VOYO logo

Kazao je kako su rezultati mogli biti bolji, no oni su odraz četverogodišnje politike lokalnih čelnika, smatra Bernardić.

Komentirajući ishod izbora u gradu Zagrebu i pobjedu Milana Bandića, kazao je kako je 'Anka Mrak Taritaš, nažalost žrtva jednog koketiranja između ljevice i desnice kojem smo svjedočili ovih dana'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 100 posto prebrojenih biračkih mjesta Bandić je osvojio 51,79 posto, dok je Anka Mrak Taritaš dobila 46,07 posto glasova.

Image
DRAMATIČNA IZBORNA NOĆ: /

Bandić ostaje gradonačelnik Zagreba, Opara za tisuću glasova pobijedio Keruma u Splitu

Image
DRAMATIČNA IZBORNA NOĆ: /

Bandić ostaje gradonačelnik Zagreba, Opara za tisuću glasova pobijedio Keruma u Splitu

Koalicija s HDZ-om

Bernardić je ustvrdio da je HNS u svojoj povijesti dosad imao vrlo jasno određenje lijevog liberalnog građanskog centra i jasan odnos prema HDZ-u, gdje nije bilo koalicije, kao i jasan odnos prema SDP-u s kojim je bio partner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Duboko vjerujem da stranka koja 27 godina ima jasno određenje lijeve liberalne opcije, sigurno neće tako lako otići u ralje HDZ-a, pogotovo ne nakon tajnih pregovora. To bi bio presedan nezabilježen u novijoj hrvatskoj povijesti", naglasio je Bernardić.

"Vjerujem da će u HNS-u biti dovoljno razuma da se ove spekulacije koje su se pojavile u medijima odbace i da stabilnost, povjerenje i budućnost zemlje pokušamo zajedno vratiti na sljedećim prijevremenim parlamentarnim izborima", dodao je. Bernardić je poručio da je SDP spreman za sljedeće parlamentarne izbore u svakom trenutku. "Imamo najveći koalicijski potencijal, to smo pokazali, i najbolje kandidate, i to smo pokazali. Hrvatska ne smije stajati, mora ići naprijed", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hrvatsku ćemo vratiti na prijevremenim parlamentarnim izborima jer građani Republike Hrvatske zaslužuju red', poručio je.

'Mi smo spremni preuzeti odgovornost za Hrvatsku i baš kao što nikada nismo iznevjerili hrvatske građane, SDP nikada nije iznevjerio svoje partnere, niti će to napraviti', rekao je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je poručio kako je SDP jedina alternativa u Hrvatskoj, najjača oporebena stranka koja je u svakom trenutku spremna preuzeti odgovornost za Hrvatsku.

Rezultate dočekao u Rijeci

Na pitanje zašto je rezultate drugog kruga izbora dočekao u Rijeci, odgovorio je kako je došao čestitati Vojku Obersnelu, koji je pokazao da je Rijeka bila i ostala utvrda SDP-a. Iz Primorsko-goranske županije idemo u osvajanje povjerenja u cijeloj Hrvatskoj, ustvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje s kim namjeravaju koalirati, Bernardić je rekao da računaju na sve dosadašnje partnere iz Narodne koalicije. Ocijenio je kako je u Hrvatskoj godinu i pol na djelu agonija, nazadovanje i ekonomska stagnacije, projekti stoje, a iz EU-a nismo uzeli sredstva. "Ova Vlada ne funkcionira, nema ni četiri ministra", rekao je.

Na pitanje hoće li SDP potpisati HNS-ov zahtjev za opozivom Vlade, rekao je da će se o tome razgovarati na Klubu zastupnika. "Na premijeru Plenkoviću je da pokuša dokazati većinu, a ako se i dokaže ona je nestabilna", kazao je. Zahtjev za opozivom je legitiman, kaže Bernardić, "no pričekajmo kolegice i kolege iz HNS-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vezi rezultata u Splitu Bernardić je kazao kako su svjesni svojih problema u Splitu, ali splitska organizacija je bila i bit će opet u interesu članova i birača. "SDP u Splitu će ponovno postati vodeća politička opcija, a to ćemo dokazati za četiri godine, u to sam posve siguran", rekao je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo