BENČIĆ PITALI JE LI ONA BUDUĆA PREMIJERKA: / 'Ajme, Bože, kakvo pitanje!'; O financiranju Možemo: 'Poštujemo zakon za razliku od Škore'

Image
Foto: screenshot N1

'Sandra Benčić je saborska zastupnica i tako će i ostati. Nitko od nas ne razmišlja na taj način, mi razmišljamo o odgovornosti prema građanima, i idemo prema tome'

17.5.2021.
11:26
screenshot N1
VOYO logo

Stanovnici Zagreba su u nedjelju na lokalnim izborima odlučili da platforma Možemo osvaja značajan broj mjesta u Gradskoj skupštini, a da u drugi krug ide Tomislav Tomašević i to s puno većim brojem glasova od Miroslava Škore.

Sandra Benčić, saborska zastupnica Možemo, rekla je šefu Domovinskog pokreta koji se nada da će postati gradonačelnik metropole, da će izgubiti u drugom krugu lokalnih izbora. To bi bio četvrti poraz za Škoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
BENČIĆ GOVORILA O 'PRLJAVOJ KAMPANJI': /

'Metode koje su se koristile protiv nas podsjećaju na bivša vremena'

Image
BENČIĆ GOVORILA O 'PRLJAVOJ KAMPANJI': /

'Metode koje su se koristile protiv nas podsjećaju na bivša vremena'

"Ovo su treći izbori koje je izgubio, a ja mu sugeriram da se počne pripremati i za četvrti poraz", kazala je Benčić poslije objave neslužbenih rezultata lokalnih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benčić kao premijerka? 'Ajme! Kakvo pitanje...'

Benčić je u stožeru Možemo opuštenije razgovarala s novinarem televizije N1 pa rekla da je njima svejedno tko će biti u drugom krugu. Ponovila je da su oni promjena, a da je JelenaPavičić Vukičević dio vlasti koja je 20 godina vladala Zagrebom te da je Škoro imao koristi od te vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoro je u kampanji spominjao financiranje platforme Možemo kao sporne, a Benčić veli da će Škori pokazati kako se financiraju. Navela je da dio financija dolazi iz državnog proračuna kao i drugim parlamentarnim strankama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili smo i puno donacija građana, daleko više nego što je dobio Škoro ili bilo koja druga politička opcija. A naše donacije su male, od 20 do 500 kuna. Neka to Škoro slobodno gleda. Europski zeleni ili bilo tko izvan Hrvatske nas nikada nije financirao. Oni nas politički podržavaju, ali kao što znate u Hrvatskoj je zabranjeno primati strane donacije. Mi se za razliku od Škore držimo zakona", rekla je Benčić za N1 te dodala da "ne postoji čovjek iz sjene u Možemo".

Među ostalim, Benčić je upitana je li ona buduća premijerka Hrvatske. "Ajme, Bože, kakvo pitanje! Sandra Benčić je saborska zastupnica i tako će i ostati. Nitko od nas ne razmišlja na taj način, mi razmišljamo o odgovornosti prema građanima, i idemo prema tome", odgovorila je Benčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo