svečanost u koprivnici / Uprava Belupa na otvorenju zabranila novinarima ulazak u tvornicu: evo kako su to objasnili

Domaći farmaceutski div Belupo u izgradio je jednu od najmodernijih tvornica lijekova u ovom dijelu Europe

16.5.2017.
18:55
VOYO logo

U modernu tvornicu lijekova u Koprivnici Belupo je uložio 530 milijuna kuna. Proizvodit će se ondje na tone tableta, kapsula, krema i masti - zbog čega će kompanija zaposliti još 200 novih radnika.

"U pogonima se nalazi najmodernija tehnologija za proizvodnju. Užitak će biti raditi u novim prostorima", kaže Goran Biškup, glavni tehnolog u Belupu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvornica površine 25 tisuća kvadrata sagrađena je u sklopu postojeće. U rad ju je svečano pustio premijer Andrej Plenković.

Iako će sa stvarnom proizvodnjom lijekova postrojenje početi tek u listopadu, nakon što dobiju potrebne dozvole. Gotovo u potpunosti izgradile su je hrvatske tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I Belupo i Podravka predstavljaju, možemo slobodno reći, perjanice hrvatskog gospodarstva", izjavio je premijer prilikom otvorenja. 

Predsjednik Vlade sa suradnicima prostorije je i obišao, dok televizijskim ekipama Belupo to nije dozvolio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novoj tvornici proizvodit ce se i inače najprodavaniji lijekovi ovog proizvođača u Hrvatskoj - tablete za smirenje, visoki krvni tlak i bolove. Pogon će ukupno isporučivati 100 milijuna pakiranja lijekova godišnje. No ulazak u samu tvornicu uprava kompanije novinarima je zabranila.

"Dio stvari treba ostati poslovna tajna. Jednostavno, uz dužno poštovanje, vjerujem svakome, ali to je nekakav standard do kojeg ne odstupamo. Kao što nismo puštali ni slikanje ni ništa u starim pogonima, tako nema ulaska ni u nove pogone", pojasnio je Hrvoje Kolarić, predsjednik Uprave Belupa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz kojih će nešto manje od pola Belupovih proizvoda završiti u Hrvatskoj – a većina na tržištima još 16 zemalja.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo