najpoželjniji partner za izbore / Beljak za RTL: 'HDZ-u ne zamjeram ništa, ali prema nama su se podcjenjivački odnosili'

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u razgovoru za RTL Danas poručio je da će Glavni odbor stranke donijeti odluku o tome s kime će ići u koaliciju

5.7.2016.
18:55
VOYO logo

Vrlo je dinamično na političkoj sceni. Jedno od većih iznenađenja je da se konzervativni HSS okreće ljevici. Analitačari dvoje koliko će time SDP dobiti, ali prilično su sigurni da bi takvo okretanje leđa naštetilo HDZ-u. 

Image
orešković s mostom? /

Tko s kim ide na izbore: HSS jedan od najpoželjnijih partnera, navodno su bliže SDP-u nego HDZ-u

Image
orešković s mostom? /

Tko s kim ide na izbore: HSS jedan od najpoželjnijih partnera, navodno su bliže SDP-u nego HDZ-u

Gost RTL-a Danas bio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Baš me zanima što bi Stjepan Radić danas rekao da netko njegovu stranku nazove konzervativnom. On je bio avangarda hrvatske politike svojeg vremena, ja ne bih rekao da smo konzervativna stranka. Da pripadamo desnom centru, da smo umjereni konzervativci, to mogu prihvatiti, ali da smo konzervativna stranka nikako ne", pojasnio je Beljak. 

"U četvrtak imamo sjednicu Glavnog odbora koja broji 134 najodgovornijih ljudi stranke, tamo ćemo donijeti odluku. Mi se nećemo igrati demokracije nametanja, bit će prava demokratska odluka s otvorenom raspravom. Raspravit ćemo ono što je najbolje za Hrvatsku u ovom trenutku", odgovorio je Beljak na pitanje kome je stranka sklona - SDP-u ili HDZ-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako kaže da HDZ-u ništa ne zamjera, Beljak smatra da su se prema njima podcjenjivački odnosili. 

"HSS je bio prvi strateški partner na proteklim izborima unutar Domoljubne koalicije. Rezultat je takav da smo se našli s jednakim brojem mandata poput nekih minornih stranaka koje uopće ne bi trebale ni postojati na hrvatskoj političkoj sceni", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li istina da mu je SDP ponudio mjesto potpredsjednika Vlade, Ministarstvo poljoprivrede i još pet saborskih zastupnika, Beljak odgovara da "mogu nuditi svašta, ali izbore prvo treba dobiti". 

"Otprilike se ajmo reći da se razgovara o takvim brojkama. Ali prije ćemo pristati na ponudu manjeg broja mandata i da se napokon nešto počne raditi u ovoj državi", dodao je i opet ponovio da će konačnu odluku donijeti Glavni odbor stranke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo