ministrica demografije / Bedeković: 'Povećanje rodiljnih naknada put je prema potpunom delimitiranju'

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Bedeković nije željela spekulirati koliko bi koštalo državni proračun ako bi se u potpunosti delimitirale rodiljne naknade

7.11.2019.
8:36
Hrvoje Jelavić/Pixsell
VOYO logo

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković izjavila je u četvrtak da je povećanje rodiljnih naknada za drugih šest mjeseci dopusta put prema potpunom delimitiranju te istaknula da su one u ovom trenutku povećane u onom iznosu koliko je moguće.

"U ovom trenutku smo ih povisili u onom iznosu koliko je moguće, vodeći računa o održivosti proračuna i odgovornom upravljanju javnim financijama. To je svakako put prema potpunom delimitiranju, međutim moramo biti svjesni činjenice da i mnoge europske zemlje koje su bogatije od Hrvatske nemaju u potpunosti delimitirane rodiljne naknade", kazala je Bedeković prije sjednice Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je da povećanje na 5654 kune, odnosno 1660 kuna više u odnosu na postojeće stanje stoji 120 posto proračunske osnovice, a od 1. travnja 2020. bit će 170 posto proračuna.

Bedeković nije željela spekulirati koliko bi koštalo državni proračun ako bi se u potpunosti delimitirale rodiljne naknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U onom trenutku kada bude vrijeme da se razmišlja o potpunom delimitiranju, naravno da ćemo otvoriti raspravu i komunikaciju i da ćemo napraviti sve potrebne iskorake", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo