POZITIVNE VIJESTI / Beba (1) iz Solina stabilno. Liječnik: 'Na respiratoru je. Cilj nam je da ne trpi bolove'

Image
Foto: Profimedia/Ilustracija

Istaknuo je da nema naznake životne ugroženosti te da nastavljaju sve mjere intenzivnog liječenja

4.3.2024.
13:16
Profimedia/Ilustracija
VOYO logo

Ranije danas objavili smo da je djevojčica (1) koja je zadobila opekline po tijelu tijekom proslave rođendana u Solinu stabilno te da se nalazi na jedinici intenzivnog liječenja.

Podsjetimo, djevojčica je u nedjelju zaprimljena u Klinički bolnički centar Split zbog teških opeklina koje je dobila nakon što se vjerojatno zapalila plastičnom bocom u kojoj je bilo benzina. Bocu je, vjerojatno, na djevojčicu bacio muškarac koji je polio drva benzinom, a onda se boca zapalila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O njenom je stanju danas je govorio Joško Markić, pročelnik Zavoda za intenzivnu pedijatriju iz KBC-a Split. Markić je istaknuo da je djevojčica stabilno i da su nastavljene sve mjere intenzivnog liječenja uz redoviti kirurški nadzor.

Image
TRAGEDIJA NA IZLETIŠTU /

Djevojčica (1) opečena na rođendanskom roštilju stabilno: 'I dalje je na intenzivnoj'

Image
TRAGEDIJA NA IZLETIŠTU /

Djevojčica (1) opečena na rođendanskom roštilju stabilno: 'I dalje je na intenzivnoj'

"Djevojčica je u u ovom trenutku respiracijski i hemodinamski stabilna. Mi smo relativno zadovoljni njenim općim stanjem. Nema naznake životne ugroženosti te nastavljamo sve mjere intenzivnog liječenja, redoviti kirurški nadzor i dalje. Nastavljamo i sa strojnom ventilacijom da bismo smanjili negativne posljedice na zdravlje djeteta", rekao je Markić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da ne može reći koliko će još djevojčica biti na strojnoj ventilaciji, ali da će dinamički pratiti stanje i prilagođavati se tome.

"Svima je nama primarni cilj da svatko, pa tako i ova djevojčica, ne trpi nikakve bolove i da liječenje protekne što je bolje moguće", zaključio je Markić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još nema rezultata očevida i policijskog istraživanja jer je muškarac koji je panično bacio goruću bocu priveden u policiju na kriminalističko istraživanje.

POGLEDAJTE VIDEO: Deseci ranjenih i 90 ubijenih Palestinaca na prvi dan razgovora o sporazumnom prekidu vatre

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo