BATARELO BIJESAN ZBOG PERFORMANSA MARIJA VALENTIĆA U CRKVI NA JARUNU: / 'Ovo neće proći bez posljedica, bit ćete u velikim problemima'

Image
Foto: Jurica Galoic / PIXSELL

'Ovo nije samo diskriminacija nego štoviše divljaštvo i napad na Katoličku Crkvu i vjernike u Hrvatskoj koje nismo vidjeli od Domovinskog rata'

1.12.2020.
17:30
Jurica Galoic / PIXSELL
VOYO logo

Akcijom koju su izveli u crkvi Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu, Mario Valentić i fitness trener Šimun Cimerman jako su razljutili Vicu Johna Batarela, čelnika ultrakatoličke udruge Vigilare.

On je njihov video nazvao "dijaboličkim oskvrnućem" te im zaprijetio im da to neće proći bez posljedica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Valentić i Cimerman akcijom su željeli pokazati kako ne podržavaju odluku Stožera o zatvaranju teretana i fitness centara, kao i sportskih i rekreacijskih centara. Pa su zato vježbu odradili u crkvi na Jarunu.

Tjelesni i duhovni hramovi

"DOPUSTITE RAD VJEŽBALIŠTIMA U ZATVORENIM PROSTORIMA! Bez zdravog tijela nema ni zdravog duha. Sport, vježbanje i fizička aktivnost su najbolje prevencije svih bolesti i temelj zdravog života. Zahtijevamo od Stožera civilne zaštite da promijeni svoju diskriminatornu odluku o zatvaranju hramova sporta, zdravlja i tijela i da pravilo '25 osoba' u zatvorenim prostorima postane važeće i za hramove tijela, a ne isključivo za duhovne hramove. U demokratskom, slobodnom i sekularnom društvu, prvotno pred Zakonima, a tek onda i pred Bogovima, svi građani moraju biti jednaki", stajalo je u opisu videa koji je nakon brojnih komentara obrisan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Batarelo se o akciji oglasio na Facebooku

"Dijaboličko osvrkrnuće u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu koje su napravili dotični Mario Valentić i Šimun Cimerman ISPRED SVETOHRANIŠTA (gdje je živi Isus Krist) je jednostavno napad na Katoličku Crkvu i vjernike. Ovaj čin ostavlja sve vjernike u šoku i nevjerici i u velikoj boli da se ovo dogodilo na svetom mjestu.

Vjerujem da ostavlja svakog normalnog čovjeka bez teksta. Ovaj čin nije niti "fora", niti smiješno. Traži se osuda svih ljudi dobre volje bez obzira na vjeru ili političko opredjeljenje. Ovo nije samo diskriminacija nego štoviše divljaštvo i napad na Katoličku Crkvu i vjernike u Hrvatskoj koje nismo vidjeli od Domovinskog rata. Ovo neće proći bez posljedica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste, Mario i Šimune, ovo napravili iz neznanja, onda što prije očekujemo jednu JAVNU PONIZNU ISPRIKU svim katolicima i župniku. A ako ste napravili radi ismijavanja i radi "fore", onda ćete biti u velikim problemima.

A pratit ćemo i sve medije i "društvene komentatore" kao i političare da vidimo imaju li uopće imalo civilizirane uljudbe da ovaj čin osude ili će odobravati i poticati ovakve zlobne činove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(EDIT: ne želim taj odvratni video pokazati, možete vidjeti na stranicama dotičnog Marija Valentića: piše: Works at Actor & Personal conditioning trainer Kineziološki fakultet Zagreb)", objavio je Batarelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo