BARBARIN (13) OTAC KONAČNO SE SUSREO S NESTALOM KĆERI: / 'Napunili su joj glavu glupostima, pričali bajke i tjerali na udaju'

Image
Foto: Pixsell

Otac 13-godišnje Barbare Vidović koja je nestala i iz doma izbivala punih pet dana ispričao je kako se osjećao u trenutku kad se ponovno sreo s kćeri koja je otišla s maloljetnim dečkom.

18.8.2017.
10:18
Pixsell
VOYO logo

Image
BARBARA PRONAĐENA TOČNO TAMO GDJE JE NJEZIN OTAC SUMNJAO DA SE NALAZI: /

Je li bila oteta?

Image
BARBARA PRONAĐENA TOČNO TAMO GDJE JE NJEZIN OTAC SUMNJAO DA SE NALAZI: /

Je li bila oteta?

Barbara je nestala iz roditeljske kuće u Triblju kraj Crikvenice. Po nju su došlo maloljetnik s kojim se dopisivala preko Facebooka, njegov stariji brat, otac i stric. Odvezli su je u selo pokraj Duge Rese, gdje je ubrzo shvatila da neće baš živjeti bajku.

Željela se javiti roditlejima, no nije imala mobitel, a roditelji maloljetnika nisu dopuštali da kontaktira obitelj putem mobitela njihovg sina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barbarina je obitelj, srećom, bila uporna. Alarmirali su medije i natjerali policiju da se snažnije uključi u potragu. 13-godišnjakinja naposlijetku se s obitelji ponovno spojila u policijskoj postaji u Dugoj Resi.

'Napunili su joj glavu hrpom gluposti'

'Moja sreća kad sam je napokon vidio u policijskoj postaji u Dugoj Resi ne može se opisati, ali ona mi je isprva djelovala pomalo zbunjeno, izgubljeno, kao da nije znala kako bi reagirala', ispričao je otac Anton Vidović za Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako je djevojčica prvo bila nepovjerljiva jer su joj njezini, kako ih on zove, otmičari, napunili glavu hrpom gluposti.

'Ona je upoznala tog dečka od 16 godina preko Facebooka, počeli su se dopisivati, a on joj je govorio kako ju mi ne želimo, kako se loše odnosimo prema njoj, da ćemo je se odreći i dati je u dom za nezbrinutu djecu. Znači, s jedne strane blatio je nas, a s druge joj je strane pričao bajke o tome kako bi joj s njim bilo puno bolje i nagovarao je da dođe živjeti s njegovom obitelji i da se uda za njega', ispričao je otac 13-godišnjakinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barbara se naposlijetku ipak opustila te roditeljima i policija priznala kaku su je maloljetnik i obitelj u subotu pokupili automobilom te odvezli u selo kraj Duge Rese.

Ovakve stvari se sve češće događaju

Lakoća s kojom je Barbara sjela u auto i otišla s nepoznatim ljudima zastrašujuća je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bez ulaženja u konkretan slučaj mogu reći kako će se takve stvari sve češće događati zato što djeca u sve mlađoj dobi otvaraju Facebook profile. Mi smo djeci dali alat – internet i društvene mreže – ali im nismo dali odgovornost. Ni roditelji ni mi kao dio sustava u koji spadaju i vrtići i škole nismo djecu naučili kako odgovorno i sigurno koristiti internet. Nažalost, roditelji često kažu: “Ja se ne razumijem u računala, bolje se od mene razumiju moja djeca pa se ja u to neću petljati” i tako oni u svoje domove puštaju i osobe s lošim namjerama. Roditelji se ne moraju razumjeti u računala, ali se bolje razumiju u život i zato trebaju pokazivati interes za djetetove online aktivnosti. Time će bolje upoznati svoje dijete, njegove interese, namjere i planove', rekla je ravnateljica zagrebačke Poliklinike za zaštitu djece i mladih Gordana Buljan Flander.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo