POGLEDAJTE ŠTO SE SVE PLANIRA / Banski dvori idu u obnovu: Projekt će biti 'težak' vrtoglavih 155 milijuna kuna

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Projekt obnove podijeljen je u dvije faze, što se vidi iz natječajne dokumentacije, pa će se tako u prvoj fazi izvesti radovi na konstrukcijskoj obnovi palače, doći će druga faza obnove zgrade sjedišta Vlade trajati dvije godine od dana potpisivanja ugovora s izvođačima radova

12.9.2021.
23:42
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Banski dvori idu u obnovu, javlja Jutarnji list, a projekt će biti 'težak' 155 milijuna kuna. Naime, Vlada je iskoristila priliku da se dio obnove zgrade sufinancira novcem iz Fonda solidarnosti Europske unije, sredstvima koja su nam dostupna kao pomoć u obnovi potresom oštećene kulturne baštine, a pošto ta zgrada spada u zaštićeno kulturno dobro.

Projekt obnove podijeljen je u dvije faze, što se vidi iz natječajne dokumentacije, pa će se tako u prvoj fazi izvesti radovi na konstrukcijskoj obnovi palače, doći će druga faza obnove zgrade sjedišta Vlade trajati dvije godine od dana potpisivanja ugovora s izvođačima radova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zgrada prilagođena osobama s invaliditetom

Tijekom radova rekonstruirat će se sve instalacije (elektroinstalacije, vodovodne, kanalizacijske…), preuredit će se kuhinja i restoran u prizemlju zgrade, kao i neke od svečanih dvorana na katu, a na tavanu će se urediti uredski prostori.

Image
CIJENE OTIŠLE U NEBO /

Upozoravali su na ovo: Obnova nakon potresa bit 50 posto skuplja nego što je planirano?

Image
CIJENE OTIŠLE U NEBO /

Upozoravali su na ovo: Obnova nakon potresa bit 50 posto skuplja nego što je planirano?

Nakon obnove zgrada Banskih dvora bit će napokon u cijelosti prilagođena osobama s poteškoćama u kretanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uredit će se sanitarni čvorovi prilagođeni osobama s invaliditetom, ugradit će se dodatna dizala, a osobama s poteškoćama u kretanju prilagodit će se ulazni dio zgrade kao i svi ostali dijelovi obnovljenih Banskih dvora. Tijekom obnove uredit će se i unutarnje dvorište palače, uvest će se sustav navodnjavanja za vrt, sanirat će se fontana, a restaurirat će se i drvene kocke na svečanom ulazu u Palaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo