Ministar obrane / Banožić uputio čestitku: 'Znamo gdje su naši korijeni i koji su naši uzori'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Ova oslobodilačka akcija u isto vrijeme bila je i poruka cijelom svijetu da hrvatska država ima snažnu oružanu silu i kako je najveća snaga Hrvatske upravo hrabrost i odlučnog svakog hrvatskog branitelja', napisao je Banožić

21.1.2023.
9:17
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Povodom obilježavanja 30. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica, ministar obrane Mario Banožić uputio je čestitku.

"Ova oslobodilačka akcija u isto vrijeme bila je i poruka cijelom svijetu da hrvatska država ima snažnu oružanu silu i kako je najveća snaga Hrvatske upravo hrabrost i odlučnog svakog hrvatskog branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta njihova hrabrost i odlučnost snaga su koja je oživotvorila vizije prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana", napisao je Banožić.

Kako je istaknuo, upravo zato ponosan je što u današnjoj Hrvatskoj vojsci "naša mladost slijedi upravo tu upornost i domoljublje, ali i usmjerenost prema ostvarivanju svih ciljeva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ispravan odgovor' /

Banožić ukrajinskom kolegi nakon što je propala obuka Ukrajinaca: 'I dalje ćemo pomagati'

Image
'ispravan odgovor' /

Banožić ukrajinskom kolegi nakon što je propala obuka Ukrajinaca: 'I dalje ćemo pomagati'

"Znamo gdje su naši korijeni i koji su naši uzori i vjerujem kako je Hrvatska vojska ona koja donosi stabilnost i sigurnost, ona koja sa svojim saveznicima i partnerima doprinosi ostvarivanju zajedničkih ciljeva i očuvanju zajedničkih vrijednosti.

Ponosni smo na naše branitelje, na našega prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, ponosni smo na naraštaj tadašnje mladosti koji je svima nama darovao slobodu", ističe Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako je ponosan i na današnje pripadnice i pripadnike Hrvatske vojske "koji znaju odakle smo krenuli, gdje smo danas i kamo idemo, svladavajući prepreke i suočavajući se sa izazovima".

"Ponosni na sve ono što smo do danas postigli , slavimo mir i slobodu u Hrvatskoj", zaključuje ministar obrane Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tri dana, hrvatski branitelji su u zadarskome zaleđu oslobodili petnaestak sela te bitne strateške točke kao što su Novsko Ždrilo i Zrakoplovna baza Zemunik. Operacija je bila ključna za povezivanje sjevera i juga Hrvatske i daljnja vojna djelovanja Hrvatske vojske.

Također, u prva tri dana poginulo je 19 pripadnika HV-a i MUP-a, a ranjeno ih je 70, no zbog snažnih topničko-raketnih i tenkovskih, a povremeno i pješačko-diverzantskih napada agresora koji su uslijedili odmah nakon operacije Maslenice, do 31. ožujka 1993. poginulo je 127 hrvatskih branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo