HOĆE LI SJESTI ZA STOL? / Banožić tvrdi da je Milanović zagovarao skuplju i manje perspektivnu ponudu pa ga pozvao na sastanak: 'Možemo odmah danas'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić pozvao je danas predsjednika Zorana Milanovića na sastanak kako bi ga upoznao sa svim detaljima oko nabave Bradleyja

27.1.2022.
11:58
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar obrane Mario Banožić obratio se medijima nakon sjednice Odbora za obranu Hrvatskog sabora. Na dnevnom sjednice bila je nabava borbenih vozila pješaštva Bradley za potrebe opremanja Oružanih snaga RH.

Banožić se osvrnuo na jučerašnje priopćenje Ureda predsjednika Zorana Milanovića oko nabave Bradleyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik bi u svom priopćenju prvo trebao reći zašto je za RH zagovarao skuplju i manje perspektivnu ponudu", rekao je ministar, prenosi N1.

Dodao je da Milanovića i dalje poziva za stol kako bi se upoznao sa svim detaljima i ne bi u javnost iznosio teme koje nisu istinite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želi dati uvid u nalaz inspekcije

"Evo, možemo danas nakon sjednice Vlade, da ga upoznam s 'letter of acceptance' koje je dobio u svom zahtjevu za mišljenjem i na taj način se upozna sa svim detaljima pa da opet ne traži kasnije ugovore i iznosi nekakve teme u javnost koje nisu istinite", poručio je Banožić.

Što se tiče suradnje s admiralom Robertom Hranjem, Banožić je rekao da su imali intenzivne sastanke oko nabave Bradleyja i zahvaljujući dobroj suradnji i komunikaciji došli su do jedinstvenog rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje traži li i dalje ostavku, rekao je da traži "da se poštuju zakoni."

"Javnosti je prikazano ono što netko želi. Nalaz inspekcije je klasificirani dokument. Pravilnik je donesen u tajnosti podataka 2009. jasno piše da inspekcijski nalaz ima oznaku tajnosti", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SHOW IDE DALJE /

Milanovićev Ured: 'Pokvarena je namjera Plenkovića i Banožića da se održi lažna sumnja na štetu admirala Hranja'

Image
SHOW IDE DALJE /

Milanovićev Ured: 'Pokvarena je namjera Plenkovića i Banožića da se održi lažna sumnja na štetu admirala Hranja'

'Ne znam kako to predsjednik nije znao'

Prokomentirao je i Milanovićevu izjavu da će, u slučaju eskalacije, povući hrvatsku vojsku iz Ukrajine.

"Sabor je tijelo koje donosi odluke gdje će se kretati vojska temeljem prijedloga Vlade i davanja suglasnosti predsjednika. Ako izostane suglasnost predsjednika, odluka se donosi dvotrećinskom većinom. Stvari su vrlo jasne i jasno je i naše članstvo u NATO-u. Imamo i nekakve obaveze", poručio je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno u Poljskoj imamo četiri časnika u činu, vraćeno je 80 ljudi i u onome trenutku kada je predsjednik rekao da će ih povući oni su već bili u RH. Žao mi je, ne znam kako to nije znao", rekao je.

"Radimo planove unutar Ministarstva gdje će u kojem trenutku HV biti na vježbama. Plan je da u 2023. pošaljemo jednu bitnicu panzerhaubitza u Poljsku. Pokazujemo da smo kao NATO članica dokazani svojim vježbama", dodao je Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo