ĐEREK PODNIJELA PRIJAVU / Banožić je kazneno prijavljen! Nacional: 'Oštetio je državu za višemilijunske iznose te time počinio više kaznenih djela'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

On je i službeno kazneno prijavljen zbog niza malverzacija u doba kada je obnašao dužnost ministra državne imovine

17.5.2022.
22:01
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Zviždačica Maja Đerek u siječnju je podnijela kaznenu prijavu protiv bivše šefice tvrtke Državne nekretnine Renate Sabo i drugih odgovornih za nezakonito pogodovanje ministru obrane Mariju Banožiću. No, prošloga je tjedna na USKOK-u dopunila tu prijavu i ovaj put prijavila i samog Banožića.

On je i službeno kazneno prijavljen zbog niza malverzacija u doba kada je obnašao dužnost ministra državne imovine, kada je svojim osobnim odlukama i utjecajem de facto oštetio državu za višemilijunske iznose te time počinio više kaznenih djela: zloupotrebu položaja i ovlasti, nezakonito pogodovanje i trgovanje utjecajem, piše Nacional.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NE PRESTAJU /

Banožić uzvraća udarac: 'Milanović je ili patološki opsjednut sa mnom ili je involviran u hajku'

Image
NE PRESTAJU /

Banožić uzvraća udarac: 'Milanović je ili patološki opsjednut sa mnom ili je involviran u hajku'

Dodijelio si golemi stan u centru Zagreba

Riječ je o pogodovanju zagrebačkoj poduzetničkoj obitelji Rodić u slučaju nekoliko državnih prostora u središtu glavnog grada. U središtu kaznene prijave je i službeno potvrđena činjenica da je Banožić sam sebi dodijelio na korištenje golemi državni stan, na čije je uređenje potrošeno najmanje 360 tisuća kuna, premda mu je prethodno na korištenje bio dodijeljen manji i već uređen stan.

Banožić je već ranije na obje afere reagirao demantijima, a upravo prošlog tjedna dodatno su potvrđene sve činjenice objavljene još prije pola godine. I to službenim putem - pojavom zapisnika o jednom sastanku u Ministarstvu državne imovine, na kojemu je tadašnji ministar zastupao interese pojedinih zakupaca državnih nekretnina nasuprot države te rješenjem Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje je zaključilo da je on doista sam sebi dodijelio golemi stan u strogom centru Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo