BANKOMAT USRED VRATA IZ AUSTRO-UGARSKE: / Javio se vlasnik zgrade, kaže da ga je prijavio ljubomorni susjed; 'Nisu uništena'

Image
Foto: drustvene mreze

Jozo Palokaj kaže kako vrata nisu uništena te kako će sve vratiti kako je bilo, ako treba

20.4.2019.
21:51
drustvene mreze
VOYO logo

Na Trgu slobode u Poreču gdje na vrata iz razdoblja historicizma postavljen bankomat čime, a nije jasno jesu li vrata oštećena. Istarska policija potvrdila je da je u petak navečer zaprimila dojavu o oštećenju vrata te kako se provode izvidi radi utvrđivanja svih okolnosti.

Iz Grada Poreča navode kako su vrata koja vode u zgradu gotovo simbol porečkog Trga slobode i pokazatelj visoke razine umjetničkog obrta tijekom austro-ugarskog razdoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vlasnik zgrade Jozo Palokaj kazao je za 24 sata kako do cijelog problema ne bi ni došlo da ga nije prijavio ljubomorni susjed.

'Vrata nisu uništena'

"Sporni bankomat postavljen je još u ponedjeljak, pa me još više čudi zašto se tek u petak navečer digla tolika prašina oko toga. Zar to nitko nije primijetio prije? Došla je policija, napravila zapisnik, i sada još čekamo mišljenje konzervatorske struke. Vrata nisu uništena, dapače, samo smo sa nosača skinuli desno krilo, a koje je sačuvano, deponirano i sada ga obnavljamo kao i sama vrata", rekao je Palokaj za 24 sata. Dodaje kako će, ako treba, sve vratiti u prvobitno stanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje je ogorčenje postavljanjem bankomata ranije je izrazio porečki gradonačelnik Loris Peršurić rekavši da je takvo ponašanje neshvatljivo i bez poštovanja prema povijesti grada starog dvije tisuće godina.

'Za ovakve devastacije nema tolerancije'

"Boli me prije svega kao Porečana, a onda kao gradonačelnika. Toliki se ljudi iz dana u dan trude svojim radom, zalaganjem i djelima obogatiti i uljepšati ovaj grad, a netko sve zanemari i pokaže koliko ne voli Poreč i ono što Poreč ima", poručio je Peršurić. Dodao je da je taj događaj Grad prijavio policiji i konzervatorskom odjelu Ministarstva kulture kako bi netko odgovarao za devastaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za takve devastacije svi moramo imati nultu stopu tolerancije", zaključio je porečki gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo