Bandić zaboravio na obećanje bolesnom dječaku

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u travnju 2009. godine, netom prije lokalnih izbora, pred svjedocima obećao kako će uvesti grijanje u kuću obitelji Tomašec u Novakima Bistranskim.

18.4.2010.
11:01
VOYO logo

Desetogodišnji Nikola Tomašec boluje od cerebralne paralize, a ne može se više kretati po kući u svojoj hodalici jer su se od vlage digli parketi. Ne može imati ni svoju sobu jer u ledenoj kući nema grijanja, piše 24 sata.

Naime, Nikolinoj mami Nadi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pred svjedocima je obećao uvesti grijanje, i potom je obećanje potpuno zanemario. Nada je samohrana majka troje djece koja preživljava skupljajući boce, a ovu je zimu s djecom provela u jednoj sobi jer obećano grijanje nikad nije postalo stvarnost. Obećanje je Bandić dao na humanitarnome malonogometnom turniru na kojem je za Nikolu skupljeno 20.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam razočarana. Gradonačelnik Bandić mi je tad rekao da će grijanje biti riješeno i da novac od turnira mogu potrošiti na nešto drugo. S tim sam novcem uredila kupaonicu i prilagodila ju bolesnom djetetu, ali ne bih da sam znala da će biti ovako. Potrošila bih na grijanje, koje mi je važnije za dijete", kaže ogorčena majka.

Bandić je kasnije obećanje prebacio na svog savjetnika za sigurnost Roberta Ljutića, koji već punih godinu dana Nadi stalno govori da će problem "biti riješen za koji dan". I novinarima 24 sata je Ljutića ponavio isto, naglašavajući pritom da "nikome ne da protiv svog šefa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, svi zidovi u kući su vlažni, boja otpada sa zidova, a vlaga se uvukla u namještaj. Svi koji žele pomoći obitelji Tomašec svoje dobrovoljne priloge mogu uplatiti na tekući račun u Zagrebačkoj banci na broj 3215552293.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo