Spašava sezonu / Bandić uskače upomoć: U Dubrovnik stižu ZET - ovi vozači! Dubrovčani na bolovanju!

Zagrebački vozači hitno su morali put juga budući da je 30-ak vozača u jeku sezone otišlo na bolovanje

2.8.2019.
17:20
VOYO logo

Čak 30 vozača autobusa dubrovačkog javnog prijevoza iznenada je otišlo na bolovanje, pa je zagrebački gradonačelnik uskočio upomoć kolegi iz Dubrovnika i poslao mu 12 ZET-ovih. 

Umjesto uz Savu i radove, vozači ZET-a sljedeća dva mjeseca vozit će uz dubrovačko more.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene osobno to znači jedno lijepo iskustvo, dobro iskustvo, mislim da ću se osobno snać kao i moji kolege zato jer mi vrlo profesionalno i odgovorno shvaćamo posao koji obavljamo bilo na kojoj lokaciji, da li je to Zagreb, okolica ili bilo koji dio Hrvatske, govori za RTL Danas Josip Poljak vozač autobusa ZET-a.

Na sezoni će kolegama pomagati njih 12-orica, a imaju smještaj i tri obroka koji plaća grad Dubrovnik. Danas su stigli i obišli rutu, a sutra im je službeno prvi radni dan. Zagrebački vozači hitno su morali put juga budući da je 30-ak vozača u jeku sezone otišlo na bolovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tvrtka Libertas je imala stanovitih problema po pitanju raspoloživih vozača i zbog toga smo prošli vikend otpočeli s manjim skraćenim voznim redom na određenim linijama. Naravno uslijed toga je trebalo pronaći rješenje jer to nije dobro posebno ne u turisatičkoj sezoni", kaže dubrovački gradonačelnik Mate Franković.

Pa se za pomoć obratio Milanu Bandiću koji je poznat po pomaganju drugim gradovima u nevolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Usput će voziti i usput će se odmoriti. Budući da ja nemam za autobus kategoriju, i ja bih išao dva mjeseca, bilo bi meni dobro došlo da vozim u Dubrovniku, i ja bih se odmorio malo. Osam sati bi vozio, a 16 sati bi se odmarao. Ovako meni je ostalo da budem 16 sati u Zagrebu", govori zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Moguće je da je dio sada kod kuće i iz protesta

Osam vozača je na roditeljskom dopustu, no neslužbeno, radi se o "bijelom štrajku" budući da su nezadovoljni zbog loših uvjeta rada, niskih plaća te neizdrživog ritma posla. Zato su čak prije dva mjeseca i prosvjedovali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednostavno ne ide. Slomljeni smo do kraja, radite po 15 dana. Nije lako vozit autobus 15 dana. Svi ste vi putnici pa vidite kako nam je i što doživljavamo. Ljeto dolazi, uvjeti su loši", kaže nam Zoran, vozač iz Dubrovnika.

Neki su upravo zbog toga i s razlogom na bolovanju, no moguće je da je dio sada kod kuće i iz protesta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kruže glasine, ja ih osobno nisam vidio, tako da vam to ne mogu sa sigurnošću potvrdit što se tiče njihovog taksiranja", rekao je Ante Vojvodić, direktor Libertasa Dubrovnik.

"Cijeli niz godina se nisu isplaćivali troškovi prekovremenih i o tome nitko nije vodio računa. Mi smo prije desetak dana isplatili dugove za proteklih pet godina", dodaje dubrovački gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako dio neplaćenih zaostataka vozači neće nikada vidjeti jer su otišli u zastaru, gradonačelnik najavljuje isplatu ostalih kao i povećanje plaća. A do tada, ili do ozdravljenja odsutnih, lokalna vlast će se morati snalaziti kako zna i umije da se na kraju i putnici ne bi osjetili zakinutima.   

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo