Bandić umalo napustio studio usred sučeljavanja

Milan Bandić i Ivo Josipović su dan uoči predizborne šutnje pokušali pridobiti glasove i na sučeljavanju u studiju Prvoga programa Hrvatskoga radija, u emisiji Poligraf, već u osam sati ujutro.

8.1.2010.
12:17
VOYO logo

Sučeljavanje je počelo raspravom oko crvene boje, a Milan Bandić je ponovio da Hrvatska ne može biti crvena, nego predsjednik mora biti integrativni faktor. Ivo Josipović je, pak, odgovorio da nema potrebe za ideološkim podmetanjima i da njegov program održava sve boje Hrvatske, javlja HRT.

Rasprava dvojice predsjedničkih kandidata na trenutke je bila vrlo žučna i burna, a u jednom trenutku Bandić je priprijetio kako će izaći iz studija, dok se raspravljalo o zabranjenom spotu Zacrvenimo Hrvatsku. No, na sugestiju voditeljice nije to učinio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bolje je razdvojiti braću nego Hrvatsku na crvenu i crnu", komentirao je Bandić braću Stazić, od kojih je jedan za Josipovića, a drugi za njega. "Ideološke raskole potencira samo Bandić i nema strašne crvene komunističke Hrvatske", replicirao je Josipović.

Također, rasprava je pala i oko pitanja smanjenja cijene parkinga. "Cijena parkiranja u Zagrebu i Ljubljani je ista, nije točno da je kod nas skuplje. To su vam podvalili krive informacije. Sniženje cijena parkiranja nije predizborni trik", rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić je ponovio da cijeli život živi kršćanska i socijaldemokratska načela, dok se Josipović izjasnio kao agnostik. Kazao je da se slaže da su članovi Partije mogli ići u crkvu, a rekao je i da će ići na mise za domovinu ako bude predsjednik jer cijeni domovinu. Reći će i "Tako mi Bog pomogao" na zakletvi za predsjednika jer je to dio tradicije.

Kandidati su ponovili i svoje izjave o imovini, troškovima kampanja, tužbi za genocid protiv Srbije i protutužbi i članstvu u Komunističkoj partiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na blic-pitanjima o Europskoj uniji obojica su kandidata zapela na pitanju što je OTAN (francuski naziv za NATO) i je li Hrvatska njegova članica. Naime, nijedan nije znao reći što to znači. Bandić nije znao nabrojati ni tko su čelnici glavnih tijela Unije, kratko je odbrusio: "Ne znam, a to nije ni bitno", a Josipović ih je nabrojao sve, prenose 24sata.

Na kraju emisije Bandić je pozvao građane da izađu na izbore jer se odlučuje o budućnosti. "Izađite i recite ne Josipovićevoj crvenoj Hrvatskoj. Glasajte za Bandića, u svim hrvatskim bojama crven-bijeli-plavi", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović je također pozvao građane na glasanje i rekao im da glasaju za njega jer predstavlja europsku Hrvatsku, a Bandić kaljužu.

Prethodni članak:

arti-201001070515006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo