BANDIĆ UHLJEBIO SINOVE I KĆERI MOĆNIKA: / 'Savjetnici, pomoćnici, menadžeri..., svi s plaćama iznad 10.000 kuna'

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor

Nizu sumnjivih zapošljavanja u Zagrebačkom holdingu, prema informacijama sindikalista nema kraja.

3.11.2016.
8:42
PIXSELL, Slavko Midzor
VOYO logo

"To više nije moguće pratiti. Toliko ih dolazi u podružnice Holdinga i gradske tvrtke da je sve teško pobrojiti", kaže za 24sata sugovornik iz direkcije Zagrebačkog holdinga o najezdi kadrova zaposlenih bez ikakvog natječaja.

Posljednje zapošljavanje koje je u listopadu zaprepastilo javnost ono je bivše hrvatske Miss Universekoja je zaposlena u ZET-u i to navodno na račun prijateljstva njezina supruga i čelnice Zagrebačkog holdinga Ane Stojić Deban te što joj je otac pretrčao iz HSP AS-a u Bandićevu stranku. No, ona je, tvrde u Sindikatu komunalnih radnika, tek vrh ledenog brijega, jer postoji niz sumnjivih zapošljavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BIVŠA MISS UNIVERSE DOBILA POSAO U ZAGREBAČKOM HOLDINGU: /

Mediji doznali koliku će plaću imati

Image
BIVŠA MISS UNIVERSE DOBILA POSAO U ZAGREBAČKOM HOLDINGU: /

Mediji doznali koliku će plaću imati

"Razni savjetnici, pomoćnici, menadžeri, svi oni s plaćama iznad 10.000 kuna ne prolaze nikakve dogovore. Njih zapošljavaju po nalozima iz Grada, a ništa ne ide bez Milana Bandića", kaže Želimir Hercigonja, predsjednik Sindikata komunalnih radnika Hrvatske.

Jambov sin i Baldasarova kći

Prema informacijama iz Sindikata i još nekih sugovornika iz Holdinga, sumnjivo su zaposleni još neki kadrovi. Među njima navodno i Ivan Gabrić, sin Stipe Gabrića koji sada radi u Vodoopskrbi. Jambo to nije želio komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HDZ-a je pak ovog ljeta stigao u upravu Bernard Mršo iz Croatia osiguranja, a HDZ-ovci su dobili i svoje članove u Nadzornom odboru te dva direktora podružnica. Riječ je o Stanku Gačiću koji je preuzeo Tržnice i Tomislavu Družaku koji je na čelu turističke tvrtke "Vladimir Nazor".

U Razvojnoj agenciji TPZ-a je preko HDZ-a zaposlen Antun Janko Bobetko, unuk generala Janka Bobetka. Još ranije je, nakon smjene s pozicije šefa kabineta Tomislava Karamarka, brzo u Holdingu posao pronašao Dominik Galić, koji je savjetnik uprave, ali zapravo se s tog mjesta i dalje bavi filmskom produkcijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posao savjetnika u Robnim terminalima dobio je član Skupštine i kandidat za šefa HSS-a Nenad Matić, a Milivoj Špika, čelnik BUZ-a, koji je nakon prošlih izbora prešao u Bandićev klub zastupnika, još ranije je zaposlen u Sportskim objektima.

Holding bez obrane

Primjerice, Nebojša Kirigin, bivši pomoćnik ministra Ranka Ostojića, zaposlen je u podružnicu koja upravlja nekretninama. Gradska zastupnica Sanja Ožić je u Čistoći, a zastupnik HSLS-a Alen Ostojić postao je pomoćnik Uprave. I prije nego što je ušao u političko partnerstvo s gradonačelnikom Splita Ivom Baldasarom, u Holdingu je zaposlena njegova kći Ivana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva ta zapošljavanja u Holdingu ne brane. "Svjesni smo manjkavosti sustava te poduzimamo radnje kako bismo ga učinili transparentnijim. Uskoro ćemo objaviti plan zapošljavanja te će biti dostupan na internetu, a za svako radno mjesto bit će pozivi", navode iz Uprave.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo